רומני, טורקי, יפואי או טבעוני: 22 דרכים להכין קבב

יש לא מעט דרכים מעולות להכין קבב. אז מהו הסוד לתערובת המוצלחת? איך מכינים עראייס? ומה מקבבים לטבעונים? הנה 22 תשובות שיענו על החשק לקבב

קבב
צילום: מוטי מילרוד
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אמרתם יום העצמאות, אמרתם מנגל. אמרתם מנגל סביר להניח שתניחו עליו קבב ולא חשוב מאיזו עדה אתם. עוד לפני שהפכנו לאניני טעם, ומצאנו לפתע נתחים מיוחדים ובלתי שגרתיים - היה פה הקבב - קציצה אולטימטיבית על האש, זו שלא צריך בשבילה יותר מבשר טחון טוב, בצל קצוץ, קצת תבלינים ומישהו שיתפעל את כל העסק. לכל עדה הטעם שלה: הרומנים מוסיפים הרבה שום, הבולגרים עם הרבה שומן, באגן הים התיכון חזקים בעשבי תיבול ירוקים ובתבלינים, ובאמצע - גרסאות נוספות הטוענות לכתר המתכון הטוב מכולם.

ההיסטוריה של הקבב נעוצה הרחק במטבחים אפריקאים ואסייתיים הסמוכים למזרח התיכון, אך את צורתו ושמו המוכר לנו כיום יש לזקוף לטובת הטורקים, וליתר דיוק - העות'מאנים. צורתו העגלגלה תרמה לו גם את שמו, יחד עם המשמעות של "בשר צלוי". ברבות השנים, כמו שקורה לא מעט פעמים, הגרסאות הנוכחיות התרחקו בצורה כזאת או אחרת מהמתכון המקורי, כך שלצד גרסאות לקבב רומני או טורקי, נולדו גם קבבי דגים ואפילו מתכונים טבעוניים מצאנו.

בעידן קצביות הבוטיק שנוכח בחיינו ובמסגרתו נמכרות תערובות לא רעות בכלל שכל מה שנותר הוא להעמיד מנגל עבורן, אמנם חיסל כמעט לגמרי את הכנת הקבב הביתי, אך מי שיבחר לערבב בעצמו יגלה שמדובר במשימה פשוטה שעשויה לגנוב את ההצגה. ובכל זאת, יהיה הסגנון המועדף עליכם אשר יהיה (כפי שתראו בחלק מהמתכונים אפילו לא צריך מנגל), הנה - כל הדרכים להכין קבב ביתי ועראייס, כי בכל זאת אי אפשר בלי הדור הבא של הקציצה הכמעט לאומית.

למתכונים נוספים למנגל

רותם מימון

רותם מימון | מסביב למנגל: מתכונים ליום העצמאות

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ