סלטי הטחינה שיגרמו לכם לזנוח את החומוס - מסביב למנגל: מתכונים ליום העצמאות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלטי הטחינה שיגרמו לכם לזנוח את החומוס

לכתבה
טחינה- המלכה החדשה-ישנה של המטבח הישראליתומר אפלבאום

פיקנטית או מתוקה; אדומה, ירוקה או סגולה, נייטראלית או מלאת עוצמה, הטחינה תמיד תהיה הפרטנרטית המושלמת למנות עיקריות. השף יהונתן ברבי מהטחינייה עם המתכונים שיגרמו לכם לבגוד בחומוס

7תגובות

טחינה זה החיים, את זה כולם כבר יודעים. יש ממש אינסוף מטעמים, סלטים או שילובים שניתן לעשות איתה ואם תרצו היא תהיה הכוכבת, אם כמנת ניגוב קרמית ועסיסית ואם כשחקנים המשנה בעל האש חגיגי. איך שלא תהיה, היא נוחה, קלה להכנה ונפלאה בכל העלילה, וזה עוד לפני שמתייחסים לסגולותיה הבריאותיות, כשהיא לא רק טעימה אלא גם מזינה. בשורה התחתונה, הטחינה היא הכוכבת כאן, ובשלל מופעיה וסלטיה, היא עוד עלולה לגרום לכם לזנוח את החומוס ולא להביט אחורה. בין אם אתם אוהבים אותה חמוצה, פיקנטית או מתוקה; אדומה, כתומה, ירוקה או סגולה, נייטראלית או מלאת עוצמה, הטחינה תמיד תהיה הפרטנרטית המושלמת: קצת נוזלים, חופן טעמים וטיפה יצירתיות ואין גבול לאן אפשר לקחת אותה. למי שעוד לא הצטייד ברעיונות קלים ומקוריים לסלטים של יום העצמאות, קבלו כמה מופעים משוכללים ומפוארים של הטחינה, המלכה החדשה-ישנה של המטבח הישראלי.

טחינה פאווה יוונית

טחינה פאווה
תומר אפלבאום

פאווה היא התחליף האולטימטיבי לחומוס. מכינים את הממרח המדהים הזה ממש כמו טחינה רגילה ובאותו היחס, אלא שבמקום גרגר הזהב משתמשים בעדשים צהובות ופול ירוק שעכשיו בעונה ומשדרג את המנה לגבהים שהחומוס כנראה לעולם לא יגיע אליהם.

חומרים לשני קילו פאווה (כ-10 סועדים):

600 גרם עדשים צהובות

200 גרם פול ירוק (כאשר לא בעונה נחליף בעוד עדשים צהובות)

100 מ"ל טחינה גולמית באיכות גבוהה

50 מ"ל טחינה משומשום מלא

500 מ"ל מי קרח (מים קרים מאוד)

מלח לפי הטעם

ההכנה:

בקערה עם מים, משרים את העדשים למשך לילה במקרר.

מסננים את הנוזלים ומבשלים בסיר עם מים יחד עם הפול הירוק עד ריכוך מוחלט.

במעבד מזון או מיקסר, מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים (מערבבים) במהירות גבוהה עד קבלת מרקם של חומוס.

הצעת הגשה – מקשטים בעלי שמיר שנשמרו במי קרח, בצל סגול פרוס דק ככל הניתן והרבה שמן זית.

טחינת פדרון וסלט פלפלים קלויים עם פפריקה מעושנת

טחינת פדרון וסלט פלפלים קלויים עם פפריקה מעושנת
תומר אפלבאום

שילוב הטעמים של הפלפלים הקלויים מהלהבה הגלויה יחד עם החריפות והחמיצות של פלפל הפדרון לעולם יזכירו לי את טעמי העל האש. יחד עם הפפריקה המעושנת במנה פשוט הופכים את הכל לחגיגת טעמים קלויים-שרופים-מעושנים שהולכת נהדר עם המנגל.

לטחינת פדרון (4 מנות)

חומרים:

½ קילו פלפל פדרון

250 גרם טחינה גולמית מאיכות מעולה

125 גרם טחינה משומשום מלא

700 מ"ל מי קרח

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון מ-2 לימונים

מלח לפי הטעם

ההכנה:

בתנור או על אש גלויה, קולים את הפלפלים בשלמותם ומעבירים לכלי סגור ל- 20 דקות.

אחרי 20 דקות, מקלפים את קליפת הפלפלים ומנקים מגרעינים.

בבלנדר על מהירות מקסימלית, טוחנים את הפלפלים למחית חלקה ומוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם קרמי.

לסלט הפלפלים

חומרים:

2 פלפלים מכל צבע

4 שיני שום

40 מ"ל חומץ בלסמי איכותי

מלח לפי הטעם

5 גרם פפריקה מעושנת

ההכנה:

בתנור או מעל אש גלויה, קולים את הפלפלים בשלמותם, שמים בכלי סגור ל- 20 דקות; קולפים את הקליפה ומנקים מגרעינים.

חותכים את הפלפלים לקוביות של 1X1 ס"מ ומתבלים בבלסמי ופפריקה מעושנת.

הצעת הגשה – עם מצקת, יוצקים מטחינת הפלפלים לכלי הגשה ובמרכזה עורמים את סלט הפלפלים, מקשטים בפטרוזיליה ושמן זית, ומגישים.

טחינת ערמונים

טחינה ערמונים
תומר אפלבאום

מעט דברים מענגים כמו להתעורר בבוקר לריח ערמונים קלויים מן האש. אין ספק שעבודת הקילוף מעט מייגעת אך היא שווה כל רגע – חכו שתראו את המבטים המתמוגגים של חבריכם למנגל.

חומרים ל-1.5 קילו טחינת ערמונים (כ-8-10 סועדים):

500 מ"ל טחינה גולמית

250 מ"ל טחינה משומשום מלא

250 גרם ערמונים קלופים (במידה ואין ידיכם משגת לערמונים טריים, ניתן להחליף בערמונים בוואקום, אותם אפשר למצוא ברוב בחנויות התבלינים והמרכולים ולקצר את משך העבודה)

מיץ מ-3 תפוזים

300 מ"ל מי קרח

5 גרם סומק

מלח לפי הטעם

ההכנה:

בתנור שחומם ל-110 מעלות, קולים את הערמונים הטריים למשך שש שעות.

קולפים את הערמונים וממתינים עד שיגיעו לטמפרטורת חדר (אם קניתם ערמונים קלויים בוואקום כאן אתם נכנסים לעבודה), ורק אז טוחנים בבלנדר על מהירות גבוהה יחד עם שאר המרכיבים.

הצעת הגשה – מקשטים בגרידת תפוז מעל הטחינה, מטפטפים כמה טיפות של שמן זית ומפזרים מעט סומק שיוסיף לטחינת הערמונים גם טעם וגם צבע.

טחינת שקדים קלויים ושום

טחינת שקדים קלויים ושום
תומר אפלבאום

הטייק המקומי שלנו לממרח הסקורדליה היווני המפורסם. מנה שתהפוך למסמר המנגל ברגע שהאורחים יטעמו ממנה. לא לפחד מטעמי השום החזקים. לאוהבי הז'אנר, זו תהיה חוויה קולינרית שסביר שטרם חוו וללא ספק, הסלט המנצח מלפני, אחרי או מצדדי העל האש.

חומרים ל-2 קילו טחינת שקדים (כ-10 סועדים):

500 מ"ל טחינה גולמית

250 מ"ל טחינה משומשום מלא

15 שיני שום (במידה וניתן להשיג שום ירוק, עדיף)

מיץ מ-3 לימונים

700 מ"ל מי קרח

100 גרם שקדים פרוסים

מלח לפי הטעם

ההכנה:

בבלנדר על מהירות גבוהה, טוחנים את כל המרכיבים יחד.

הצעת הגשה –  מפזרים צלפים קטנים מעל, מזלפים מעט שמן זית, מקשטים בכמה עלי תבלין רעננים, ומגישים.

טחינת גזר חלומית

 קבב פטריות מלווה בטחינה גזר
מוטי מילרוד

לכולנו יש חלומות ושאיפות אבל הגזרים האלו לא תיארו לעצמם שיהפכו לטחינה  מדהימה: שילוב הטעמים בין הגזר והעמבה יחד עם הפפריקה המעושנת יוצר חוויה שככל הנראה לעולם לא תשכחו, כזו שלאחריה אולי לא תוכלו להסתכל שוב על טחינה סטנדרטית.

חומרים ל- 1.5 קילו טחינת גזר ועמבה (כ-10 סועדים):

500 גרם גזר, מבושל עד ריכוך מוחלט ללא קליפה

300 מ"ל טחינה גולמית מאיכות גבוהה

150 מ"ל טחינה משומשום מלא

מיץ מ-2 לימונים

300 מ"ל מים קרח

100 גרם ממרח עמבה פיקנטי

10 גרם פפריקה מעושנת

מלח לפי הטעם (מומלץ לטעום קודם את העמבה ולבדוק את מידת מליחותה טרם ממליחים את הטחינה)

ההכנה:

בבלנדר על מהירות גבוהה, טוחנים את כל המרכיבים יחד עד קבלת מרקם חלק וקטיפתי.

הצעת הגשה – מגרדים מעט גרידת לימון מעל, מזלפים קצת שמן זית, מקשטים בעלי פטרוזיליה, ומגישים.

טחינת תה ירוק ופיסטוק קלוי

טחינה  תה ירוק ופירות יבשים
תומר אפלבאום

ככל הנראה החלווה הבאה של עולם הטחינה, כזו שמשדכת לתוספת הפיסטוק המוכרת גם רעננות וארומה של תה ירוק, רק תזכרו איפה שמעתם עליה בפעם ראשונה.

חומרים:

200 מ"ל חליטת תה ירוק עם מעט סוכר

100 מ"ל טחינה גולמית מאיכות גבוהה

50 מ"ל טחינה משומשום מלא

50 גרם פיסטוק קלוף, גרוס וקלוי

ההכנה:

חולטים את התה הירוק ומצננים לחלוטין.

כשהתה הירוק צונן, מערבבים אותו יחד עם הטחינות עד קבלת מרקם סמיך, אחיד וקרמי.

מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הפיסטוקים הגרוסים מעל.

הצעת הגשה – ניתן לקשט בפירות יבשים או בפירות יער טריים (אם בעונה) מעל המנה.

***כל המתכונים נועדו למנגל גדול ולכן הכמויות בהתאם, אבל אין בעיה חלק את הכמויות לחצי במנגל צנוע או בסלטים ביתיים.

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות