קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים

חמישה קינוחים פשוטים, ממכרים וגאוניים שאפשר להכין בזמן קצר, לקחת לעל האש של יום העצמאות ולהבטיח סיום מתוק מאוד לכל החוגגים, ילדים או מבוגרים

שיפודי תותים פרות יער ובראוניז
שיפודי תותים פרות יער ובראוניזצילום: תומר אפלבאום
מאיה רביבו, שף קונדיטורית אורחת
מאיה רביבו, שף קונדיטורית אורחת

בלונדיז נוטלה ופרעצל 

בלונדיז הם אחיהם הבהירים של הבראוניז, שמככב בהם השוקולד הלבן ובמקרה הספציפי הזה, משתדכים לבייגלה מלוח כך שנוצר קינוח נימוח, אוורירי וטעים ביותר.

בלונדיז נוטלה ופרצלצילום: תומר אפלבאום

חומרים:

9 ביצים                           
400 גרם סוכר                            
165 גרם קמח                             
135 גרם חמאה מומסת                
250 גרם שוקולד לבן        

להגשה:

ממרח נוטלה
בייגלה מלוח          

ההכנה:

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות. 

במיקסר, מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים קמח לקציפת הביצים וממשיכים לערבב. 

ממיסים שוקולד וחמאה יחד בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרו, ומוסיפים להקצפה. 

מקציפים את המסה מלאה כ-5 דקות במהירות בינונית גבוהה.

מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים כ-20 דקות. 

מרכיבים את המנה: חותכים את הבלונדיז לריבועים, מורחים נוטלה על כל ריבוע ומפזרים שברים של בייגלה מלוח מעל. מניחים על המנגל לדקה או שתיים ומגישים. 

עוגיות חמאת בוטנים ואגוזי לוזצילום: תומר אפלבאום

עוגיות חמאת בוטנים ואגוזי לוז

עוגיות שמשלבות רכות ופריכות, אגוזיות וחמאתיות וטומנות בתוכן הפתעה טעימה בדמות מרשמלו וחמאת בוטנים רכה. 

חומרים:

165 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום לח או סוכר דמררה
100 סוכר לבן
255 גרם חמאת בוטנים
1 ביצה
280 גרם קמח
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
70 גרם אגוזי לוז קצוצים

להגשה:

ממרח חמאת בוטנים
מרשמלו לבן

ההכנה:

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 170 מעלות. 

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום. 

מוסיפים ביצה ומערבבים, מוסיפים חמאת בוטנים וממשיכים לערבב, מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים.

לבסוף, מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים. מקררים מעט את הבצק.

יוצרים עוגיות גדולות ומסדרים על מגש עם נייר אפייה.

אופים ב-170 מעלות כ-10 דקות.

מרכיבים את המנה: בין שתי עוגיות מורחים מעט חמאת בוטנים ומניחים מרשמלו. מניחים על המנגל לכמה דקות ומגישים.

חטיף פיצפוצי אורז ושוקולד לבןצילום: תומר אפלבאום

חטיף פצפוצי אורז ושוקולד לבן

קינוח קל ומתפצח ולא פחות חשוב, ממכר בדיוק כמו שהוא פשוט להכנה ומהיר.  

חומרים:

200 גרם פצפוצי אורז
80 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית נוגט

ההכנה:

ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים עם מחית הנוגט. 

מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים.

משטחים בתבנית מרובעת בגודל 20X20 ובעובי 2 ס"מ ומקפיאים לשעה. 

חותכים לצורה הרצויה (אפשר פשוט לשבור) ומגישים.

שיפודי תותים פרות יער ובראוניזצילום: תומר אפלבאום

שיפודי תותים, פירות יער ובראוניז

הקינוח הכי קל בעולם, הכי פשוט והכי טעים: שיפודי תותי שדה טריים, פירות יער וריבועי בראוניז שוקולד - החטיף המושלם לחובבי שילובי השוקולד והפרי. 

חומרים:

120 גרם חמאה
275 גרם שוקולד מומס
57 גרם קקאו
155 גרם קמח
3 גרם אבקת אפיה
קורט מלח
300 גרם סוכר
3 ביצים
9 גרם תמצית וניל

פירות יער
תותי שדה

ההכנה:

ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל לקצף יציב ואחיד.

מוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה והסוכר, מוסיפים גם את תערובת השוקולד וממשיכים לערבב. 

מחממים תנור ל-175 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה משטחים את התערובת ואופים כ-35 דק.

מוציאים מהתנור, מקררים וחותכים לריבועים קטנים. 

משפדים את תותי השדה, פירות היער וריבועי הבראוניז, צולים דקות ספורות על המנגל את השיפודים ומגישים. 

כאילו "פיצה" עם נוטלה ותותיםצילום: תומר אפלבאום

"פיצה" עם נוטלה ותותים

אם פיתה על הגז ופיצה על לבנים היו עושות אהבה חמה ומתוקה, היה בוודאי יוצא להן הקינוח המושחת והפשוט להדהים הזה.

חומרים:

פיתה חצויה (לפי מספר המנות הרצויות)
ממרח נוטלה
תותי שדה טריים

*אפשרויות גיוון: קוביות חלבה ופרוסות בננה

ההכנה:

מניחים את הפיתה על המנגל וקולים מעט. 

מורחים ממרח נוטלה בתוך הפיתה, משבצים תותים ומחזירים למספר דקות למנגל.

קולים על המנגל עד שהכל נמס ואוכלים חם מהאש.

*אפשר להוסיף גם חתיכות חלבה ובננות במקום או בנוסף לתותים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ