חמישה קינוחים קלים ומרשימים ליום העצמאות

ממרנג בצורת דגל ישראל על מקל, דרך חטיף שטרויזל פריך או עוגת תפוזים ומייפל ועד עוגיות שוקולד צ'יפס ממכרות וטארט שוקולד פראי עם מלח ים וצ'ילי. מתכונים של אושרי אוחיון, שף קונדיטור של מלון מצודת דוד

אושרי אוחיון, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרנג בצורת דגל ישראל על מקל
מרנג בצורת דגל ישראל על מקלצילום: אמיל סלמן
אושרי אוחיון, שף אורח

מרנג בצורת דגל ישראל על מקל

נשיקות המרנג שהיו כל כך אהובות עליי בילדותי קיבלו כאן תפנית חדשה וכיפית ליום העצמאות. בפיקניק עמוס בילדים שרוצים משהו מתוק לקינוח, סוכריות המרנג הללו מגיעות על מקל והן מתוקות ורכות כל כך שאפילו ההורים ירצו ביס מהן.

חומרים:

500 גרם סוכר

500 גרם חלבון ביצה

500 גרם אבקת סוכר

צבע מאכל כחול

ההכנה:

מקציפים חלבונים עד שמתקבל קצף לבן ולאחר מכן מוסיפים את כל כמות הסוכר ומקציפים במשך 10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק.

לאחר מכן, מוסיפים את אבקת הסוכר בתנועות קיפול ומחלקים את המרנג לשתי קערות נפרדות.

בקערה אחת מוסיפים מעט צבע מאכל ובתנועות קיפול מערבבים עד לקבלת הצבע הרצוי.

מעבירים כל קערה לשקית זילוף נפרדת עם צנתר משונן.

על גבי נייר אפייה מסדרים את המקלות ברווחים של 10 ס"מ אחד מהשני, ומזלפים צורה של דגל בשני הצבעים.

מכניסים את התבניות לתנור בחום של 90 מעלות לשלוש שעות לערך עד להתנתקות מושלמת מנייר האפייה.

חטיף שטרויזל פריך שאפשר להכין גם ללא גלוטן

החטיף המתוק נוצר בהשראת חטיף השוקולד האהוב עלי ("טייגר") שלצערי כבר לא מייצרים. נוסטלגיה מתוקה לחטיף שוקולד אהוב. 

חטיף קריספי שטרויזל
חטיף קריספי שטרויזלצילום: אמיל סלמן

חומרים:

530 גרם מחית לוז (להשיג בחנויות אפייה)

460 גרם ביסקוויט פתי בר רגיל או בטעם שוקולד (אפשר להשתמש גם בגרסה ללא גלוטן)

130 גרם שקדים פרוסים מולבנים

200 גרם שוקולד לבן

40 גרם חמאת קקאו

לציפוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאת קקאו

ההכנה:

בבן מארי או בפולסים במיקרו ממיסים מחית לוז, שוקולוד לבן וחמאת קקאו עד להמסה מלאה.

מפוררים את הפתי בר למרקם חולי.

מורידים מהאש ומוסיפים את יתר חומרי הגלם בערבוב ובסיום מניחים בצד לקירור, עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.

ביידים רטובות, יוצרים מהתערובת הדביקה קוביות (לא חובה שיהיו אחידות) ומניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה

בבן מארי או בפולסים במיקרו, ממיסים את השוקולד המריר לציפוי יחד עם חמאת הקקאו עד להמסה מלאה ומערבבים היטב.

מצפים את הקוביות בשוקולד הנמס. מניחים חזרה על גבי המגש ומכניסים לקירור של 10 דקות במקרר ומגישים.

עוגת תפוזים ומייפל של אסתר

העוגה המפורסמת של אמא אסתר שהייתה מקבלת את פניי כל יום אחרי בית הספר. עוגה פשוטה להכנה, קלילה וטעימה שמציפה את הבית בניחוח תפוזים ומייפל מתוק.

עוגת תפוזים ומייפל של אסתר
עוגת תפוזים ומייפל של אסתרצילום: אמיל סלמן

חומרים:

8 ביצים

370 גרם סוכר

תמצית וניל

270 מ"ל (כוס ורבע) שמן קנולה

270 מ"ל (כוס ושתי כפות) מיץ תפוזים 

15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה

420 גרם (3 כוסות) קמח

לסירופ:

120 מ"ל (חצי כוס) מייפל

240 מ"ל (כוס) מיץ תפוזים

30 גרם סוכר

אבקת סוכר לקישוט

ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.

בקערת מיקסר, שמים את הביצים, סוכר הווניל, השמן ומיץ התפוזים ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

מוזגים לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות את התערובת ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא לח וללא פרורים.

במקביל, מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה.

כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים מעליה את הסירופ ומניחים להתקררות.

לאחר שהעוגה התקררה, מפזרים אבקת סוכר לפי הטעם.

עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות

עוגיות טעימות, פריכות וקלות להכנה שאפשר פשוט להכניס לקופסה, לחלק ממנה לאהובים ולזלול לאורך היום.

עוגיות שוקולד צ'יפס פריכות
עוגיות שוקולד צ'יפס פריכותצילום: אמיל סלמן

חומרים:

330 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר

300 גרם סוכר חום

3 ביצים

50 גרם שבבי שוקולד צ'יפס

כפית תמצית וניל

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערת מיקסר, מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לאיחוד החומרים.

לאחר מכן, מוסיפים לקערה את הביצים, שבבי השוקולד ותמצית הווניל ומערבבים עד שכל החומרים נטמעים זה בזה.

יוצרים כדורים ומניחים ברווחים שווים במגש על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור לעשר דקות עד שהעוגיות משחימות.

טארט שוקולד פראי עם מלח ים וצ'ילי חריף

טארט מושלם לכל מזג אוויר עם טוויסט שיקפיץ את אווירת החג.

טארט שוקולד פראי עם מלח ים וצ'ילי חריף
טארט שוקולד פראי עם מלח ים וצ'ילי חריףצילום: אמיל סלמן

חומרים לבצק הפריך:

150 גרם (כוס + כף) קמח

50 גרם (5 כפות) אבקת נוגט (להשיג בחנויות אפייה)

25 גרם (שלוש כפות) אבקת סוכר

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

חלבון מביצה אחת

15 גרם (כף וחצי) קקאו 

לגנאש השוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

280 גרם (מיכל + 2 כפות) שמנת מתוקה 

כפית שבבי צי'לי גרוס

כפית מלח ים

ההכנה:

מחממים תנור מראש ל-170 מעלות. 

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים קמח, אבקת נוגט, אבקת סוכר, חמאה וקקאו עד להיווצרות מרקם פירורי. מוסיפים חלבון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (יש להיזהר לא לערבב יתר על המידה). לחלופין, ניתן לערבב את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת בצק אחיד.

מהבצק יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה. 

מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ. על גבי מגש עם נייר אפייה מניחים רינג בקוטר 18". את הבצק מכניסים לתוך הרינג, מהדקים לדפנות ומסירים את השוליים המיותרים.

מניחים משקולת אפייה (ניתן להניח קילו קטניות כגון שעועית או גרגירי חומוס יבש בשקית קוקי) על גבי הבצק ואופים למשך 20 דקות. מוציאים את המשקולת ואופים למשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר.

מכינים את הגנאש: בסיר, מביאים את השמנת יחד עם הצ'ילי עד לרתיחה מלאה.

יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, מוסיפים מלח ים, מערבבים עד למרקם חלק ויוצקים לתוך הטארט. נותנים לטראט לנוח שעה ומעבירים למקרר.

*אפשר לקשט באגוזי לוז, שברי שוקולד, מרנג ולמעשה, כל מה שרוצים.