חמישה סלטים מעולים למנגל

מסלט עגבניות ואריסה, דרך חציל קלוי או כרוב במיונז ביתי ועד קולסלאו סגול מסלק או סלט ארטישוק לימוני. סלטים קלים ונפלאים ליום העצמאות של גיא מלכה, שף מסעדת "חדר האוכל"

סלט עגבניות ואריסה
סלט עגבניות ואריסהצילום: מוטי מילרוד
גיא מלכה , שף אורח
גיא מלכה , שף אורח

סלט עגבניות ואריסה

סלט עגבניות עסיסי ועשיר בטעמים ותבלינים שמוטב להגישו עם חלה קלויה או לספוג את מיציו בפיתה. 

חומרים:

4 עגבניות

2 תפוזים

15 זיתי טאסוס מגולענים

אריסה אדומה, לפי הטעם

כפית כמון

כף פפריקה

שתי כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

רבע כפית מלח

ההכנה:

מקלפים את העגבניות, חוצים אותן ועם כף, מרוקנים משחלות ונוזלים ולבסוף, חותכים לקוביות.

מקלפים את התפוז וחותכים את הפלחים לקוביות; אם רוצים להשקיע, אפשר לעשות פילטים.

מגלענים את זיתי הטאסוס וקוצצים גס.

בקערה קטנה, מערבבים את הפפריקה, הכמון, מיץ הלימון, המלח והאריסה, ושופכים על הסלט. מערבבים טוב ביחד ומעבירים לקערת הגשה.

סלט חציל באש

סלט פשוט שמוציא את המיטב מטעמיו העמוקים של חציל קלוי באש.

חציל באשצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

3 חצילים

כפית כמון

כפית שום כתוש

מיץ מלימון אחד

שלוש כפות שמן זית

*להגשה: עגבנייה סחוטה או כוסברה קצוצה (לא חובה)

ההכנה:

שורפים את החצילים על להבה גלויה; נותנים להם להגיר נוזלים על מסננת לאחר הקלייה, מקלפים אותם, קוצצים גס ובוררים את הגרעינים. 

בקערה, מערבבים את החציל עם שאר המרכיבים ומסדרים בצלחת.

*אם רוצים, ניתן להגיש עם עגבנייה סחוטה או כוסברה קצוצה מעל. 

קולסלאו סלק ותפוח

לכל מי שמחפשים גרסה קצת שונה לסלט הקולסלאו הקלאסי, זו חלופה צבעונית ומוצלחת במיוחד.

קולסלאו סלק ותפוחצילום: מוטי מילרוד

חומרים:

2 סלקים גדולים

2 תפוחי עץ

2 מקלות סלרי

מיונז ביתי (מתכון בהמשך*) או קנוי, לפי הטעם

מיץ מחצי לימון

מלח ופלפל, לפי הטעם

ההכנה:

מקלפים את הסלק ומגרדים בפומפיה.

מגרדים גם את תפוח העץ (עם הקליפה) בפומפיה.

פורסים את הסלרי דק, עם העלים, ואת הכל ביחד מניחים בקערה ומערבבים עם המיונז, הלימון, המלח והפלפל.

מסדרים בקערה או כלי הגשה ומגישים.

סלט ארטישוק 

סלט עונתי, חמצמץ ומרענן שהוא כל מה שטוב ויפה בשידוך בין ארטישוק, עגבניות ולימון.

סלט ארטישוק צילום: מוטי מילרוד

חומרים:

4 ראשי ארטישוק

2 עגבניות

2 מקלות סלרי עם העלים

2 גבעולי בצל ירוק

מיץ מלימון אחד

3 כפות שמן זית

מלח ים

ההכנה:

מקלפים את הארטישוק הטרי וטובלים במיץ הלימון את כל החלקים החשופים. עם סכין מסור, חותכים את לבבות הארטישוק ומוציאים את השערות.

פורסים את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות מאוד.

חותכים את העגבנייה לטבעות ואחר כך לקוביות; פורסים דק את מקלות הסלרי עם העלים וכן את הבצל הירוק.

הקערה, מערבבים את כל החומרים עם מיץ הלימון שנותר, השמן והמלח ונותנים לסלט לשבת בתיבול כרבע שעה.

מעבירים לקערה או כלי הגשה ומגישים.

סלט כרוב במיונז

אחרי שתכינו אותו פעם אחת בבית (ותראו כמה זה קל) כנראה לא תחזרו אל הגרסה התעשייתית בסופרמרקט.

סלט כרוב במיונזצילום: Hakan Tanak / Shutterstock

חומרים:

1 כרוב בגודל בינוני, קצוץ גס (כדאי לתת לכרוב לנוח שעה לפני שמכינים את הסלט)

מיונז או מיונז ביתי*, לפי הטעם

*חומרים למיונז ביתי:

2 ביצים שלמות

1 שן שום

כפית חרדל דיז׳ון חלק

כפית חומץ בן יין

רבע כפית מלח

כף מיץ לימון

300 מ״ל שמן סויה

הכנת המיונז:

טוחנים את כל המרכיבים פרט לשמן במעבד המזון. מזלפים את השמן לאט לאט. 

הרכבת המנה:

מערבבים את הכרוב הקצוץ עם המיונז ומגישים. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ