יום העצמאות 2020: איפה קונים בשר לעל האש?

נתחים שלא הכרתם, בשרים מעושנים וכל המוצרים המשלימים לגריל - כשאי אפשר לנפנף בחוץ, אלו הן הקצביות והמסעדות שמתגייסות להביא את הבשר עד פתח הבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יום העצמאות בדליקטסן
יום העצמאות בדליקטסןצילום: עידית בן עוליאל
הארץ
הארץ

הופעות המוניות על במות ברחבי הארץ, איומי ספריי קצף ברחובות, תפוחים מסוכרים וצמר גפן מתוק בדוכנים, זיקוקין ופטישים על הראש - כל אלה לא יהיו איתנו השנה. לאור הבידוד המתמשך שמלווה אותנו מלפני פסח, גם את אחד מסימני ההיכר של יום העצמאות, הלוא הוא העמדת מנגלים בטורים צפופים בכל אי תנועה בארץ, לא נראה ב-2020. 

ובכל זאת אי אפשר לוותר על "על האש" המסורתי, שמהווה הזדמנות להפגין כישורי גריל-מן מעולים, והשנה גם סיבה מוצדקת לצאת אל השמש החמימה. ביום העצמאות הקרוב, כשכל מרפסת פנויה וכל גינה של בניין יהפכו לזירות של ארוחות שחיתות באוויר הפתוח, איכות הבשר תקבע את טיב החגיגות. כדי שתוכלו לחגוג באמת, ריכזנו עבורכם את רשימת האטליזים, המעדניות והמסעדות שישדרגו את הברביקיו ויעלו את רמות ה-B12 בדם, ומציעים שירותי משלוחים. סדרו פחמים, הדליקו גפרורים והחלו לנפנף.

על האש: כל המתכונים ליום העצמאות
האטליזים המומלצים בארץ
העראייס, הקבב והסטייק שיעשו לכם את המנגל
איך מכינים את החומוס והפלאפל של אייל שני?
הסלטים שיעשו לכם את המנגל

תל אביב והמרכז

מרקטו

בשר של מרקטוצילום: Mercato Online

מעבר להיצע הבשרים, במרקטו תמצאו את כל השדרוגים שיהפכו את הברביקיו האישי שלכם למקור קנאה בקרבת שכניכם הממנגלים. לצד נתחי בקר שגדלו בצפון, טלאים מעמק יזרעאל ובשר לבן, תמצאו במרקטו רטבים כמו מחית טנדורי הודית שתלך מעולה עם עופות, או רוטב חריף אש מפלפל פירי פירי לאמיצים בלבד. בחנות האינטרנטית של מרקטו תוכלו לבחור בקפידה את הנתחים המיועדים לחגיגה. 

מחירים: נתח אנטרקוט טרי (175 שקלים לקילו); נתח קצבים טרי (155 שקלים לקילו); טיבון טלה (155 שקלים לקילו); צלעות טלה (189 שקלים לקילו); קבב נענע וצנוברים (70 שקלים ל-12 יחידות); בייבי ריבס לבן (115 שקלים לקילו); צ'וריסוס לבן (40 שקלים ל-6 יחידות); נקניקיות מרגז (79 שקלים ל-10 יחידות) ועוד. 

מרקטו - בזל 30, קינג ג'ורג' 77, תל אביב. לא כשר. ניתן להזמין משלוחים באתר החנות

מיטמרקטצילום: ירון ברנר

מיטמרקט

המיטמרקט בשוק הכרמל הוא גן עדן לקרניבורים שרודפים אחר ריגושים בדמות אומצה. השף ירון קסטנבוים מציע נתחים מיוחדים שגם חובבי הבשר המושבעים עשויים לא להכיר. לקראת יום העצמאות מציעים במקום חבילות צלייה בשתי רמות מחיר (370 שקלים ו-570 שקלים) הכוללות סוגי בשר מגוונים, וכן "קיט עראייס" לצלייה בבית, ובו קבב טלה מתובל, פיתות, טחינה וחריף. 

מחירים: פורטרהאוס (155 שקלים לקילו); סקרט, נתח קצבים (115 שקלים לקילו); אנטרקוט (200 שקלים לקילו). דמי משלוח נעים בין 30 שקלים בתל אביב עד 90 לראשון לציון. מינימום הזמנה משתנה בהתאם ליישוב. 

מיטמרקט - משלוחים מאתר החנות ובטלפון 058-4222443 לא כשר.

חוות צוק המעדניהצילום: יעל אילן

חוות צוק

במעדנייה רחבת הידיים שהתמקמה בסמוך למסעדת "חוות צוק" ברמת אביב תמצאו היצע רחב עד מסעיר של נתחי בשר טריים מהחווה, עוף אורגני ונקניקיות בעבודת יד שמכינים במקום, לרבות פתרונות יצירתיים שיקלו על ההכנות. השנה השף אסף שנער וצוות המעדנייה יצרו ערכות זוגיות ומשפחתיות (280 שקלים ו-530 שקלים) לחגיגות יוצאות הדופן, עם בשר, סלטים ותוספות. ניתן להזמין עד ה-27 באפריל.

מחירים: פריים ריב (179 לקילו); קבב (90 שקלים לקילו); נקניקיות מרגז מבשר ואגיו (132 שקלים לקילו); פיקנייה (125 שקלים לקילו); שיפודי פילה (325 שקלים לקילו); אנטרקוט (218 שקלים לקילו); פילה בקר (325 שקלים);  משלוחים נעשים ברחבי תל אביב, גוש דן והשרון במחירים משתנים. 

חוות צוק המעדניה - משה פרלוק 5, תל אביב. לא כשר. הזמנות בטלפון 077-5155905 ובאתר המעדנייה

מכולת "האחים"

המכולת של האחים הוקמה על ידי המסעדה המוכרת כדי לספק מוצרים טריים לבתים בתקופת הקורונה. לצד מנות שאפשר לחמם בבית וקינוחים של המסעדה כמו המלבי והמילקי, מציעים במקום גם ערכות "עשה זאת בעצמך", מוצרי מזווה, ומוצרי בסיס כמו ביצים, חלב וחמאה, ירקות ובשר טרי - או בקיצור כל מה שצריך לארוחה מלאה, עם המנגל או בלעדיו. 

מחירים: המבורגר האחים (22 שקלים ליחידה במשקל 220 גרם); נקניקיות מרגז חריפות (45 שקלים ל-6 יחידות); קבב האחים מתובל ועם שומן ליה (58 שקלים ל-6 יחידות); סטייק אנטרקוט מקומי מיושן (109 שקלים לנתח של חצי קילו). משלוחים ברחבי תל אביב, גבעתיים ורמת גן בעלות של 25 שקלים, ובמינימום הזמנה של 150 שקלים. 

מכולת האחים - הזמנות באתר המסעדה ובטלפון 03-6917171

בשר לקחת הביתה או לאכילה במקום, טריגר בוצ'ר ברצילום: אדם שרז

טריגר & טום

הקצבייה של איש הבשר שגיא טריגר ושותפו השף טום אביב מציעה משלוחים משרונה מרקט. היצע הבשרים המיוחדים במקום כולל נתחים מבשר בלק אנגוס מנברסקה ממרעה חופשי, וכן מזן הולשטיין המקומי, דוגמת ואגיו, פריים ריב מיושן במשך 60 יום, וניו יורק סטייק מיושן 45 יום. ניתן להזמין עד השעה 16:00 כדי לקבל את המשלוח באותו היום. 

מחירים: פריים ריב מזן הפרות המקומי הולשטיין (280 שקלים לקילו); טיבון (275 שקלים לקילו); סטייק סינטה בגידול מקומי (175 שקלים); נתח קבצים עבה (135 שקלים לקילו); שיפודי פרגית (75 שקלים לקילו); צלעות טלה (295 שקלים לקילו) ועוד. עלות המשלוח משתנה מעיר לעיר ומינימום הזמנה משתנה בין סוגי הבשר. 

טריגר & טום - משלוחים ופרטים נוספים בטלפון 054-9051353

יאשקה

מסעדת הבשר מציעה מארזי שיפודים מוכנים לצלייה על המנגל הביתי. כל מארז מתאים לארבעה עד שישה אנשים, וכולל לצד השיפודים ונתחי הבשר, גם סלטים, 10 פיתות, מלבי לקינוח ופחמים מעץ הדר. ניתן להזמין עד ה-25 באפריל. 

מחירים: מלבד המארז (600 שקלים) התפריט כולל שיפוד פרגיות (25 שקלים ליחידה); חזה עוף פרוס לשניצל (60 שקלים); שיפוד כבדי עוף (20 שקלים ליחידה); פילה בקר (220 שקלים לקילו או 40 שקלים לשיפוד); נקניקיות מרגז (90 שקלים לקילו); וצלעות טלה (299 שקלים לקילו). משלוחים באזור תל אביב, מ-10 שקלים.

יאשקה - נחלת בנימין 73, דיזנגוף 105, טאגור 30, תל אביב. להזמנות בטלפון 03-5057632. 

נתח של איווצילום: מילי- קודו דיזיין

איוו

הקצבייה בשוק הנמל מציעה מבחר גדול של נתחים מתאימים למנגל, שעוברים תהליך יישון מדוקדק. בהזמנה של 48 שעות מראש, מציעים במקום שיפודים בהתאמה אישית, בהם שישליק טלה, לבבות ברווז ושקדי עגל. 

מחירים: שיפודי פרגית (89 שקלים לקילו); המבורגרים מנתחי סינטה ושייטל (84 שקלים למארז של 4 המבורגרים במשקל 150 גרם); קבב מבשר טלה מקומי (89 שקלים לחבילה של 600 גרם); סטייקים מיושנים מבשר סינטה, פורטרהאוס ופריים ריב (179-289 שקלים לקילו). המשלוחים מתבצעים מראשון לציון ועד כפר סבא, בתעריפים משתנים. 

איוו - נמל תל אביב 9, תל אביב. לא כשר. הזמנות בטלפון 077-5411393.

חינאווי

בשארה חינאווי שממשיך את מקצועו של אביו וסבו, הפך למומחה בבשר עגל, טלה ועוף, שמוגשים אצלו גם במסעדת הגריל ביפו. בחנות המקוונת ניתן להזמין נתחים שונים, שיפודים מוכנים לצלייה ותערובות בשר טחון. 

מחירים: שיפודי פרגית במרינדה (65 שקלים לקילו); סטייק אנטרקוט (179 שקלים לקילו); טומהוק (190 שקלים לקילו); פיתה עראייס (6 שקלים ליחידה); תערובת בשר טחון עם פטרוזיליה, בצל ותבלינים (65 שקלים). משלוחים באזור המרכז ומחירי המשלוח משתנים בין האזורים. 

חינאווי - יפת 180, יפו. הזמנות באתר החנות. 

הכל סביב בשר, מיט בוטיקצילום: שי אוחיון

מיט בוטיק - הקצבייה של איציק הגדול

המעדנייה-קצבייה-אטליז שעמלו עליה האנשים העומדים מאחורי שיפודיית "איציק הגדול" ביפו מתבססת על בשר ואגיו. אבל מעבר לזה, תמצאו כאן גם צלעות טלה ובשר טלה מקומי, כשכל הבשרים מקוצבים, כלומר נקיים משומן, לכלוך או גידים. בנוסף ישנם מוצרים נלווים לבשר - מתערובות תיבול, פחמים, יינות מקומיים, סכינים או מחבתות ועד שבבי עץ למעשנת או לתנור, עשויים מחביות קוניאק, יין או וויסקי, שמקנים ארומות ייחודיות לנתחים.

מחירים: בשר ואגיו טחון (89 שקלים לקילו); אונטריב ואגיו (109 שקלים לקילו); טיבון ואגיו (299 שקלים לקילו); הקבב של איציק (89 שקלים לקילו); שיפודי נתח קצבים (179 שקלים לקילו); שקדי עגל חלב (259 שקלים) ועוד.

מיט בוטיק - דוד רזיאל 2, יפו. שחיטה כשרה (לא מוכשר). הזמנות באתר הקצבייה

גרקו

מלבד תפריט המסעדה הקבוע, המסעדה היוונית מציעה משלוחי "על האש" ליום עצמאות ביתי. בדומה למטבח הישראלי, גם במטבח היווני אפשר למצוא מסורת הכנת בשר על הגריל. במסעדה מגישים בשרים מתובלים בטעמים ים תיכוניים, מוכנים לצלייה על האש, לצד מנות מזה יווניות ותוספות שונות. 

מחירים: קבב דג ים עם בצל ועשבי תיבול יווניים (98 שקלים לקילו); צלעות טלה בסומק, נענע יבשה ושמן זית (198 שקלים לקילו); סובלקי כבד עגל עם שומן טלה ופלפלים אדומים (84 שקלים); נקניקיות עגל עם שום ואורגנו (88 שקלים); סובלקי נתח קצבים עם חמאת אורגנו ובצל סגול (178 שקלים); והמבורגר טלה (88 שקלים). 

גרקו - הזמנות באתר המסעדה ובטלפון 03-6136132.

ל'אנטרקוט

המסעדה הכשרה המתמחה בבשרים, מציעה לקראת יום העצמאות משלוחי בשר טרי עד הבית. 

מחירים: אנטרקוט (208 שקלים לקילו); קבב אנטרקוט (85 שקלים לקילו); צלעות טלה (220 שקלים לקילו); פרגיות (90 שקלים); פילה בקר (228 שקלים). בהזמנה מעל 250 שקלים, מקבלים 10% הנחה. 

ל'אנטרקוט - אחד העם 28, תל אביב. הזמנות באתר המסעדה.

דליקטסן

הדליקטסן של R2M מתכוננים ליום העצמאות עם ארוחות מוכנות לחגיגה במתכונת מצומצמת. רותי ברודו והשף גיא פולק הרכיבו שתי ארוחות המיועדות ל-4-5 אנשים בסגנון אמריקאי ובסגנון ישראלי-ים תיכוני.

מחירים: הארוחה האמריקאית כוללת שיפודי שרימפס, שיפודי סינטה, המבורגרים, שיפודי ירקות, תפוחי אדמה אפויים, סלט קיסר, קולסלואו, תירס צלוי וקינוחים בכוסות (594 שקלים); הארוחה בסגנון ישראלי כוללת מארז נקניקיות מרגז, מג'דרה, שיפודי פרגית, מארז קבב בקר, פוקאצ'ה, טחינה, חומוס, סלטים שונים, חמוצים וקינוחים בכוסות (522 שקלים). 

דליקטסן - יהודה הלוי 81, תל אביב. לא כשר. הזמנות באתר המעדנייה.

MEATEO

קצביית מיטאו באזור התעשייה בחולון מציעה לקראת יום העצמאות נתחים שונים המיושנים במקום, שניתן לאסוף או בהזמנה דרך אתר האינטרנט. 

מחירים: שיפודי פרגיות (75 שקלים); פילה (249 שקלים לקילו); אנטרקוט (199 שקלים לקילו); צלעות טלה (219 שקלים לקילו). משלוחים באזור גוש דן ללא תשלום בקנייה מעל 300 שקלים. 

MEATEO - הזמנה באתר או בטלפון 077-9972178

הנקניקיות של אלן טלמורצילום: דרור כץ

חינאווי WINE & MORE

רשת הקצביות בתל אביב ואזור השרון מפעילה שירות משלוחים של בשר טרי ליום העצמאות. את ההזמנות ניתן לבצע עד יום מראש בפנייה אל אחד מארבעת הסניפים לאורך השבוע. 

מחירים: נתח קצבים, צלעות טלה, קציצות טלה, צלעות כבש ושייטל עגל (60-250 שקלים). עלות המשלוח - 35 שקלים. 

חינאווי WINE & MORE - באתר וטלפון בסניפי ראשון לציון, תל אביב, הוד השרון ואיירפורט סיטי. 

בשר של דרום אמריקהצילום: עפר ויזל

אלן טלמור

אלן טלמור גואל את הנקניקיות מהמוניטין המפוקפק שלהן ועושה כבוד למלאכת השרקוטרי הנדירה בארץ. טלמור, שכבר שנים מייצר נקניקיות עסיסיות בעבודת יד, הפך לשם נרדף לאיכות - ואם יצא לכם לטעום נקניקייה מקומית שהיא לא פחות מתפארת היצירה - סיכוי סביר ביותר שהוא האחראי לכך. אם מתחשק לכם להפתיע עם שיחוק חדש למנגל, נסו את נקניקיית הבקר בתוספת פיקורינו; נקניקייה חריפה עם שאטה וחוואייג' תימני; נקניקיית "וייסביר" עשויה בשר עגל עם בירת חיטה, דבש וקשיו; נקניקיית טלה ובקר עם שזיפים ביין פורט, ועוד. מלבד מבחר נאה של נקניקיות, תוכלו למצוא אצלו נתחי בשר מצוינים, המבורגרים וקבבים.

מחירים: 65-70 שקלים לקילו עבור כל סוגי הנקניקיות. 

אלן טלמור - מפעל פלוטיצקי 10, ראשון לציון. לא כשר. הזמנות ניתן לבצע באתר האינטרנט לאזור תל אביב והמרכז.

דרום אמריקה

אנטרקוט על העצם מהקצבייה של שגבצילום: אסף קרלה

אם יש קונצנזוס אחד בתחום הבשר: אין על הנתחים שמגיעים מדרום אמריקה. טוב, אולי גם ליפן ואוסטרליה יש עדת אדוקים משלהן שישבעו בשמן. לצד אלו, גרינגוס שביקרו בארגנטינה, לנצח ינצרו את הרגע בו טעמו לראשונה בשר דרום אמריקאי אמיתי, עם דמעות של געגוע בזווית העין. בקצביית "דרום אמריקה", שנוסדה על ידי מגדל בקר ארגנטינאי אסלי, תמצאו את אותם זיכרונות אבודים, בין נתחים. הבשרים בדרום אמריקה מיובאים היישר מהיבשת הלטינית ומיושנים בהתאם לשיטות המסורתיות. בין מוצרי בשר כמו המבורגסה, סלסיצ'טה ונתחי אסאדו משוגעים תמצאו גם גרילים דרום אמריקאים, סירי פויקה, סכינים וכמובן, השותף הנצחי, צ'ימיצ'ורי.

מחירים: אנטרקוט (149 שקלים לקילו); צ'וריסוס (64 שקלים לקילו); אצבעות אסאדו (58 שקלים לקילו); שקדי עגל (187 שקלים לקילו) ועוד.

דרום אמריקה- אזור תעשייה טרוגוזין בית דגן. כשר. הזמנות באתר הקצבייה.

ירושלים

הקצבייה של שגב

ניסים שגב שהתמחה באיטליה, עובד בתחום הבשר כבר מעל 15 שנה. בעקבות הביקוש בירושלים, שילב את הידע המקצועי של הדורות הקודמים עם טכנולוגיה עכשווית, והיה בין הראשונים באזור להציע בשר כשר במשלוחים עד הבית. 

מחירים: אנטרקוט (209 שקלים לקילו); קבבים (89 שקלים לקילו); צלעות טלה (199 שקלים לקילו); המבורגר (20 שקלים ליחידה במשקל 200 גרם).

שגב - יד חרוצים 4, ירושלים. הזמנות בטלפון 02-6283328

הקצבייה של עופר

מה שהתחיל בתור בית קפה קטן ברחוב עזה, התגלגל ברבות השנים לקצבייה שמאחדת בתוכה את האהבה לחומרי גלם איכותיים, בה הצוות המקצועי מייעץ ומדריך את הלקוחות על מיני גבינות ונתחי בשר, ומקיים סדנאות טיפול בבשר. את המשלוחים יש לתאם יום מראש, באזור ירושלים. 

מחירים: נתח קצבים דק (94 שקלים לקילו); נתח קצבים עבה (168 שקלים לקילו); אנטרקוט (168-220 שקלים לקילו); קבבים מתובלים (90 שקלים לקילו); המבורגרים (93 שקלים לקילו). 

הקצביה של עופר - היצירה 5, מבשרת ציון. הזמנות בטלפון 02-6458844

צפון

המזווה

מעדניית הבוטיק של השרקוטייר דור כהן מייצרת רטבים ותוספות לבשר במקום, ומציעה לקראת יום העצמאות מארזים זוגיים, משפחתיים ולמשפחות גדולות.

מחירים: מארז זוגי עם 6 שיפודי פרגית, 300 גרם של קבב רומני, 3 יחידות אנטרקוט ותוספות (280 שקלים ו-20 שקלים למשלוח); מארז משפחתי עם 12 נקניקיות אסאדו, 3 יחידות אנטרקוט, ו-800 גרם קבב עם תוספות (410 שקלים ומשלוח חינם); ומארז גדול עם תוספת 6 צלעות טלה ושישה סטייקים של אנטרקוט עם ממרחים ומארז של 6 בירות (600 שקלים). 

המזווה - המושב 42, כרכור. הזמנות בטלפון *8328

מרינדוצילום: רון שלף

הלגה וורסט

מותג הנקניקיות של דובי פורת, איש הייטק לשעבר שלמד את רזי השרקוטרי, מייצר נקניקים בכמויות קטנות מחומרי גלם איכותיים. כדאי לנסות את "הולי סמוקי" המעושנת בסגנון גרמני, את "פולניה מבית טוב" שהיא נקניקיה עבה מבשר לבן ובקר בעישון קל, את "דולי" הטקסנית החריפה או את ה"צ'יז קנקר". ניתן להזמין עד יום שני, ה-27 באפריל. 

מחירים: בראטוורסט (89 שקלים ל-10 נקניקיות); נקניקיה בסגנון איטלקי (89 שקלים ל-10 יחידות); ג'וסי (89 שקלים ל-10 יחידות); נקניקיות עוף עם עגל (89 שקלים ל-10 יחידות). מינימום הזמנה של 2 קילו, ו-40 שקלים למשלוח שמגיע מיוקנעם ועד ראשון לציון. 

הלגה וורסט - הזמנות באתר המותג.

אפילו הבשר מהקצבייה כבר הגיע. מושבוצצילום: אסף רונן

מרינדו  

אי שם בצפון הארץ, סצנות המערב הפרוע של ווסטוורלד הן לא פנטזיית תסריטאים, אלא אורח החיים האמיתי של הקאובויז הישראלים מבית מרינדו. כבר 15 שנה מתמחים במרינדו בגידול בקר בשטחי רמת הגולן ומספקים בשר מקומי לקשת של מסעדות וחובבי בשר מורעבים. לקראת יום העצמאות יצרו במקום שלושה מארזים במחירים שונים, שכוללים, מלבד הבשר, גם בירות, פיתות ופחמים למנגל.  

מחירים: אנטרקוט מפרה מבכירה (199 שקלים לקילו); צלעות טלה פרוסות (129 שקלים לקילו); צ'וריסוס (72 שקלים ל-4-5 נקניקיות, כ-600 גרם); המבורגר עגל או טלה (72 שקלים); שיפודי פילה עגל (279 שקלים לקילו); וכנפיים באפלו (28 שקלים לקילו). משלוחים בכל רחבי הארץ ללא עלות.

מרינדו - הזמנות בחנות המקוונת ובטלפון 050-3993810. לא כשר.

בשר של לימוזיןצילום: באדיבות לימוזין

מושבוצ

מסעדת "מושבוצ" שברמת הגולן הוקמה בשנת 2007 כפאב עם אוכל, אבל ברבות השנים עברה מהפכה של ממש וכיום היא לא רק מסעדת בשר, אלא גם מנושאות הדגל של "פארם טו טייבל". בקצבייה של מושבוצ ומשק שניידר תמצאו בעיקר בשר בקר מנקבות מעדר שניידר, הנושא את תקן "חי בריא".

מחירים: סינטה (179 שקלים לקילו); אנטרקוט (199 שקלים); פורטרהאוס (169 שקלים); ניו יורק סטייק (159 שקל); נתח קצבים (119 שקל); אסאדו (89 שקלים), פילה (229 שקלים), מיני בורגרים (89 שקלים לקילו); צלעות טלה (159 שקל) ועוד. ניתן לאסוף מהמקום או במשלוח ברחבי הארץ, עד מצפה רמון ללא עלות, ובמינימום הזמנה של 500 שקלים. 

מושבוצ - רחוב הגת 6, קצרין. לא כשר. הזמנות ופרטים נוספים באתר המסעדה.

לימוזין

מסעדת לימוזין משלבת אטליז בשרים מקומי ואיכותי עם מסעדה קרניבורית במיוחד. הנתחים בלימוזין מיושנים באוויר הפתוח, מקבלים טיפול מסור מצוות הקצבים ונבדקים בעונג רב טרם מכירתם בחנות. מלבד קבב הטלה המפורסם של המקום, תמצאו שם גם מגוון נתחי בקר, עוף וטלה במחירים נוחים ומפתים. 

מחירים: טיבון (170 שקלים לקילו); אנטרקוט (165 שקלים לקילו); צלע אנטרקוט על העצם (170 שקלים); לימוזין קאט (170 שקלים לקילו); פיקניה (115 שקלים לקילו); קבב טלה או עגל (62 שקלים לקילו); המבורגר, נקניקיות עגל פיקנטיות או נקניקיות עוף (62 שקלים לקילו) ועוד. משלוחים באזור הצפון.

לימוזין - חורש האלונים 1, רמת ישי - 58. לא כשר. הזמנות בטלפון 04-9533173

אטליז בר בשר

נתח של מו ומוצילום: רון סטולוביץ

לא מעט מעריצים יש לאטליז שנפתח בשנת 2006, בפינה קטנה בצומת מחניים. בשנת 2014 עבר דירה אל צומת הגומא, בעיקר משום שקהל האזור גילה את המקום, ומאז עמוס בו במיוחד ויש המוכנים להישבע שההמבורגר שלו (בעיקר זה עם הגבינה הכחולה) הוא מהטובים שניתן למצוא. אנחנו בדקנו דווקא נתחים אחרים - שהיו לא פחות מוצלחים. זהו בר בשר המתמחה בבשר בקר מקומי, כלומר מהגולן בלבד, שמתיישן במקום. כמו לא מעט מקומות מהסוגה, גם בר בשר החל כמקום קטן שהתעסק בבשר ויישונו בלבד (לרבות הקפדה על תו התקן של "חי בריא") ועם הביקוש והתיאבון התרחבה פעילות המקום גם למעדנייה שמציעה גבינות, פסטות ויינות מהאזור, ובקיצור, כל מה שצריך להשלמת הארוחה. 

מחירים: אנטרקוט טרי עם עצם (145 שקלים לקילו); סינטה (139 שקלים לקילו); אנטרקוט אמריקאי טרי (170 שקלים לקילו); קבבים (79 שקלים לקילו); נקניקיות שונות (75 שקלים לקילו); שוק טלה (110 שקלים לקילו). משלוחים ברחבי הארץ.

בר בשר - צומת הגומא. לא כשר. הזמנות באתר האטליז.

דרום

מו ומו רחובות

במבנה עתיק ומרשים בעיר רחובות שוכן לו אטליז מו ומו. ניסיון משפחתי והתמחות של 30 שנה בבשר גורמים אפילו לתל אביבים חשדניים לצאת מהבלוק ולפתוח ווייז. 

מחירים: סקירט סטייק, נתח קצבים דק (88 שקלים לקילו); ראמפ סטייק (שייטל) (138 שקלים לקילו); פורטרהאוס (220 שקלים לקילו); צלעות טלה (220 שקלים לקילו); ואנטרקוט מיושן על העצם (220 שקלים לקילו). 

מו ומו - הרצל 177, רחובות. לא כשר. הזמנות באתר האטליז.

פרה פרה

מסעדת פרה פרה בגדרה מפעילה בשטחה גם מעדנייה ואטליז שמספק משלוחים ליישובים שונים ברחבי הארץ, במינימום הזמנה של 250 שקלים, ובתיאום מספיק זמן מראש מספק גם ליישובים מחוץ לאזורי החלוקה. 

מחירים: פריים ריב ללא עצם (189 שקלים לקילו); דנבר קאט (149 שקלים לקילו); אנטרקוט (209 שקלים לקילו); טיבון (179 שקלים לקילו); שייטל (111 שקלים לקילו); קבבוני טלה (119 שקלים לקילו). 

פרה פרה - אזור תעשייה כנות. הזמנות בטלפון 1-700-500-170.

אטליז שירי

האטליז שנוסד בסוף שנות ה-50 בבאר שבע, היה מהראשונים באזור הדרום להשתמש בתהליך טבעי של יישון הבשר. לצד משלוחי הבשר, ניתן להזמין גם מוצרים נלווים לעל האש, רטבים, תבלינים ומיני חמוצים. 

מחירים: נקניקיות מרגז (69 שקלים לקילו); המבורגר טלה (72 שקלים לקילו); שיפודי פילה (239 שקלים לקילו); סטייק אנגוס (159 שקלים לקילו); צלעות טלה (178 שקלים לקילו).

אטליז שירי - פנחס החוצב 5, באר שבע. הזמנות בטלפון 08-6234935

אל גאוצ'ו

"טקסס ברביקיו". סימנו וי על כל קלאסיקה בז'אנרצילום: בועז לביא

מסעדת הבשר הדרום אמריקאית הוותיקה באילת מגישה בשר כבר מעל 30 שנה. חנות הקצבייה והמסעדה מציעה בשר מעושן וכן משלוחים של התפריט הקבוע, לצד נתחים טריים לצלייה בבית. 

מחירים: נתח קצבים (160 שקלים לקילו); אסאדו עגל ללא עצם (110 שקלים לקילו); שקדי עגל (190 שקלים לקילו); פרגית במרינדת סויה, סילאן ושאטה (75 שקלים לקילו). משלוחים באילת ב-10% הנחה. בהזמנה מעל 400 שקלים ניתן לקבל שק פחמים ללא עלות.

אל גאוצ'ו - דרך הערבה, אילת. הזמנות באתר.

בשר מעושן וצלוי

טקסס ברביקיו

מסעדת טקסס ברביקיו מציעה לסועדים שלא מעוניינים או לא יכולים להדליק את המנגל השנה, נתחי בשר מעושנים עד פתח הדלת. הנתחים נצלים בחום נמוך במשך 14 שעות, ומוגשים עם רטבים של המסעדה ותוספות שונות. הזמנות מתקבלות עד 24 שעות מראש. 

מחירים: בריסקט (20 שקלים ל-100 גרם); אסאדו ללא עצם (24 שקלים ל-100 גרם); פילה סלמון שלם (25 שקלים ל-100 גרם); עוף שלם (88 שקלים); נקניקיות בקר (28 שקלים). משלוחים ברחבי גוש דן בעלות של 25 שקלים.

טקסס ברביקיו - דרך שלמה 43, תל אביב. הזמנות בטלפון 03-6768661.

בסטה

במסעדת הבסטה בשוק הכרמל יצרו תפריט ליום העצמאות שכולל מנות לארוחת "על גחלים" בבית. לצד הבשר ניתן להזמין סלטים שונים ותוספות, דוגמת ירקות שרופים, תפודים ומטבוחה, וכן מארז "עצמאות" עם שלושה יינות (295 שקלים), או שישיית בירות ובלאדי מרי. 

מחירים: בשר לבן בפיתה, קוסטיצה, צלעות חזיר ברוטב שמנת-פלפלת, עראייס, קבב דגים, רוסט סינטה, כרע עוף מעושנת (49-149 שקלים). ניתן להגיע למסעדה לאיסוף עצמי, או במשלוח (15-30 שקלים).

בסטה - השומר 4, תל אביב. הזמנות בטלפון 03-5169234

CHOP CHOP

נתח בשר במסעדת פיטמאסטרצילום: אפיק גבאי

מסעדת ואטליז צ'ופ צ'ופ מציעים משלוחים של בשר מעושן בצלייה איטית וכן של פסטרמות ביתיות ונתחים מתובלים. המשלוחים מתבצעים בצורה מרוכזת לפי אזורים בימים ספציפיים, מעמק חפר לראש העין, ועד גוש דן. 

מחירים: בריסקט (220 שקלים לקילו); ספייריבס טלה (250 שקלים לקילו); קבנוס עגל (95 שקלים לקילו); שייטל (330 שקלים לקילו); חזה אווז (270 שקלים לקילו); פיקנייה (380 שקלים לקילו). מינימום הזמנה הוא 250 שקלים (ללא דמי משלוח). 

CHOP CHOP - רמתיים 69, הוד השרון. הזמנות באתר המסעדה.

פיטמאסטר

המסעדה הכשרה, שהוקמה על ידי מנהלי קבוצת קרניבורים בפייסבוק, יצאה מהעולם הווירטואלי כדי להגיש ארוחות מרובות משתתפים על טהרת הבשר. כעת, כשאכילה שיתופית לא באה בחשבון, היא מביאה את הסעודות המושחתות אל ביתכם. בתפריט המשלוחים אפשר למצוא סוגים שונים של בשרים לפי משקל, לצד תוספות כמו צ'ימיצ'ורי וריבת בצל. 

מחירים: ספייריבס טלה בגלייז ברביקיו (28 שקלים ל-100 גרם); קבב בדואי מעושן (80 שקלים ל-5 יחידות); עוף שלם במרינדת סילאן ורימונים (7 שקלים ל-100 גרם); אנטרקוט מעושן (35 שקלים ל-100 גרם); אסאדו (25 שקלים ל-100 גרם); ופיקאנייה מעושנת (250 שקלים ליחידה של כ-900 גרם). משלוח ללא עלות בגוש דן, אזור השפלה והשרון, ומינימום הזמנה של 250 שקלים.

פיטמאסטר - הזמנות בטלפון 073-2777777

המעושנים של אולג

העישון הפך בשנים האחרונות לתחביב של הרבה קרניבורים, אבל מעטים הפכו אותו לעסק. בצל הקורונה ותוך שמירה על היגיינה, מציע אולג תפריט מצומצם של בשר ודגים מעושנים, שיתפתח אט אט. 

מחירים: פילה סלמון מעושן, שמגיע עם פירה בטטה (120 שקלים לקילו); עוף שלם מעושן עם צ'ימיצ'ורי (120 שקלים למשקל של כ-2 קילו); המבורגר מעושן עם לחמניה, צ'יפס ורטבים (50 שקלים ליחידה במשקל 250 גרם). משלוחים באזור אשקלון, ובאשדוד, קריית גת ומושבי האזור בהזמנה מעל 300 שקלים. 

המעושנים של אולג - הזמנות בטלפון 054-3202861

לא רק בשר - מוצרים נלווים ותחליפים טבעוניים

אותנטבעי

המפעל, שהקים יאיר ישראל מקהילת העברים בדימונה, מייצר מבחר מוצרי טופו וסייטן, בניסיון להפיץ את בשורת הקהילה שמתקיימת על תזונה טבעונית בלבד. לקראת יום העצמאות הוא משיק מארז בהרכבה אישית המותאמים לצלייה על הגריל. 

מחירים: המארז כולל 15 מוצרים לבחירה (350 שקלים), בהם נתחי סייטן גולמי, שניצל טופו, בורגר עדשים, נאגטס טופו אפוי, שווארמה, סייטן חמוץ מתוק בקוביות המיועד לשיפודים, או סייטן ברוטב ברביקיו חתוך בסגנון סטייק. בנוסף התפריט כולל פשטידת מק אנד צ'יז ועוגת גבינה לקינוח. המשלוחים מתבצעים בכל רחבי הארץ ללא עלות. 

אותנטבעי - ניתן להזמין בחנות המקוונת ובטלפון 073-7520752

מיכלאנג'לו 

בית הקפה הטבעוני ביפו פועל במתכונת מעדנייה דיגיטלית, שמציעה ברשת את המוצרים הנמכרים במקום. לקראת חגיגות יום העצמאות מציעים במקום מוצרים שמתאימים לארוחת גריל על טהרת מרכיבים מהצומח. 

מחירים: המבורגר פטריות (50 שקלים ל-4 יחידות ו-90 שקלים ל-8 יחידות); שיפודי קבב (40 שקלים ל-4 יחידות); מיונז (25 שקלים ל-250 גרם); וטחינה (16 שקלים ל-250 גרם). משלוחים באזור גוש דן ללא תשלום מעל 150 שקלים. 

מיכלאנג'לו - בן תרדיון 2, יפו. הזמנות בטלפון 058-3963077.

שף נועם כרמון

השף הטבעוני שמתמחה בבישול מקסיקני, מציע ערכת "על האש" בסגנון מקסיקני ללא רכיבים מהחי, המתאימה לחמישה סועדים. ניתן להזמין עד התאריך 25 באפריל. 

מחירים: הערכה כוללת 5 נקניקיות צ'וריסו מחלבון סויה, המבורגרים סלק וסויה, 5 לחמניות לנקניקיות, קלחי תירס מתוק לצלייה, חומוס ביתי, פריחולס, סלסה אסאדה, בצלים שרופים, סלסה אבוקדו, בצל אדום מוחמץ ואיולי צ'יפוטלה (420 שקלים). איסוף עצמי או משלוח באזור המרכז.

שף נועם כרמון - הזמנות בטלפון 054-7588160

שמן זית של יצרני ענף הזית

יצרני זמן הזית בכל רחבי ישראל, המציעים בימים כתיקונים את תוצרתם בירידים ובפסטיבלים, נותרו עם בקבוקים רבים. כעת ניתן להזמין את שמני הזית ישירות מהמגדלים, במשלוח שמגיע עד לפתח הבית.

להזמנות - שמות היצרנים ופרטיהם מופיעים באתר ענף הזית במועצת הצמחים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ