הסוד נחשף: מתכון לפלאפל של "מפגש אושר"

לכבוד יום העצמאות בצל הקורונה, חושף השף בנצי ארבל את הסוד של של "מפגש האושר" ומגלה את המתכון לכדורי הפלאפל הכי טובים בתל אביב, ועוד שני סוגי פלאפל נוספים – פלאפל עדשים ירוקות ופלאפל שעועית לבנה, והכל אפשר להכין בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פלאפל מחומוס, עדשים ירוקות ושעועית לבנה
מחומוס, עדשים ירוקות או שעועית לבנה, פלאפל שהכי קל להכין בביתצילום: בנצי ארבל
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין
רוני קשמין

אם הייתם יודעים כמה קל וטעים יוצא פלאפל שמכינים בבית, האם בכל זאת הייתם קונים אותו בפלאפליות ובדוכני הרחוב? כנראה שכן. אבל לפעמים, כמו למשל באירועים חגיגיים ובעיקר כשהקורונה משאירה את רוב העם בבתים או 500 מטרים מהם, תמיד אפשר להתנחם ולחגוג בכדורי הפלאפל הפריכים של השף בנצי ארבל מ"מפגש אושר" בתל אביב, שלטעמנו הם מהטובים בתל אביב. ומה גדולה החגיגה כשמגלים שכל האושר הזה מצריך רק כמה דקות עבודה, קטניות מושרות, מעבד מזון, קצת תבלינים וסיר טיגון. זה הכל.

פלאפל חומוס זהוב קלאסי 

המתכון של מפגש אושר לכדורי הזהב הפריכים ונטולי הירוקים (כי ככה זה מחמיץ פחות ועושה משמעותית פחות צרבות וגזים)

הזהוב-זהוב הזה, כדורי הפלאפל של מפגש אושרצילום: בנצי ארבל

חומרים:

קילו גרגירי חומוס, מושרים ללילה

30 גרם אבקת שום

30 גרם מלח

5 גרם כמון

250 מ"ל (ככוס) מים קרים

ההכנה:

משרים את גרגירי החומוס ל-12 שעות לפחות. אחר כך, במעבד מזון או מטחנת בשר (עדיף), טוחנים יחד את כל המרכיבים היבשים, מעבירים לקערה, מוסיפים את המים ומערבבים (המסה צריכה להיות רטובה יחסית).

מחממים שמן עמוק בסיר על להבה בינונית (אפשר לבדוק באמצעות כף עץ אם השמן מוכן לטיגון – הוא מוכן כאשר בועות נאספות סביב הכף בעת טבילתה בשמן. אפשר לחלופין לבדוק עם כדור אחד).

באמצעות שתי כפות או כפיות, יוצרים מהמסה כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן הרותח כשלוש דקות, כך שהפנים מוכן דיו והחוץ לא יישרף.

מוציאים את הפלאפל מהשמן באמצעות כף מחוררת, אם יש, ומניחים על נייר סופג עד ההגשה.

פלאפל עדשים ירוקות

אם פלאפל יכול היה להיות סופר-פוד ים תיכוני, זה היה הפלאפל הזה – ירוק ירוק, מטוגן ומרענן. וכן, זה איננו אוקסימורון, כי הגיע הזמן באמת להגיד אחת ולתמיד: עדיף טיגון בשמן עמוק מאשר טיגון בשמן (כך, באופן לכאורה פרדוקסלי, נספג פחות שמן במזון).  

כך תכינו אותו בבית, הפלאפל של מפגש אושר (ועוד)צילום: בנצי ארבל

חומרים:

קילו עדשים ירוקות, מושרות ללילה

צרור פטרוזיליה קצוצה

שן שום כתושה

30 גרם מלח

250 מ"ל (ככוס) מים קרים

ההכנה:

במעבד מזון או מטחנת בשר, טוחנים את העדשים, מעבירים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, שן השום הכתושה, המלח והמים, ומערבבים (המסה צריכה להיות מסה רטובה יחסית).

מחממים שמן עמוק בסיר על להבה בינונית.

באמצעות שתי כפות או כפיות, יוצרים מהמסה כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן הרותח כשלוש דקות, כך שהפנים מוכן דיו והחוץ לא יישרף.

מוציאים את הפלאפל מהשמן באמצעות כף מחוררת, אם יש, ומניחים על נייר סופג עד ההגשה.

פלאפל שעועית לבנה

את הנוסח הזה אפשר לכנות גם "פלאפל בובעס של סבתא זושה", אם רוצים. משהו בחיבור בין השעועית הלבנה לכוסברה יוצר בסוף כדורי פלאפל פריכים ומפתיעים במיוחד  

חומרים:

קילו שעועית לבנה, מושרית ללילה

צרור כוסברה קצוצה

שן שום כתושה

30 גרם מלח

250 מ"ל (ככוס) מים קרים

ההכנה:

במעבד מזון או מטחנת בשר, טוחנים את השעועית שעברה השריה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הכוסברה, שן השום, המלח והמים, ומערבבים (המסה צריכה להיות רטובה יחסית).

מחממים שמן עמוק בסיר על להבה בינונית.

באמצעות שתי כפות או כפיות, יוצרים מהמסה כדורים קטנים ומטגנים אותם בשמן הרותח כשלוש דקות, כך שהפנים מוכן דיו והחוץ לא יישרף.

באמצעות שתי כפות או כפיות, יוצרים מהמסה את הפלאפל ומטגנים בשמן עמוקצילום: בנצי ארבל

מוציאים את הפלאפל מהשמן באמצעות כף מחוררת, אם יש, ומניחים על נייר סופג עד ההגשה.

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ