מתכון לחומוס ביתי הכי בריא שתכינו

חומוס קליל במיוחד בלי סודה לשתייה מתחיל יומיים לפני שרוצים לאכול, והסוד שלו טמון ברגע שאחרי השריית הגרגרים

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חומוס ביתי
חומוס ביתיצילום: רותם מימון
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2-4 מנות

ייחודו של המתכון הפשוט בשלב הפרה-הנבטה שאחרי ההשריה ולפני הבישול. בזכותו, הבישול מתקצר והחומוס קליל במיוחד. זאת ועוד: יש מיתוס שחומוס מעולה הוא תחום שמור למומחים עתירי סודות, אבל המתכון הזה קל לביצוע.

תגיות:

רכיבים

  • כוס גרגרי חומוס
  • מיץ לימון טרי
  • טחינה גולמית מאיכות טובה (אני ממליצה על האתיופית משומשום נבוט בצנצנת זכוכית)
  • שמן זית

הוראות הכנה

1. משרים את החומוס במים פושרים ליממה. המים צריכים לכסות את הגרגרים. מדי פעם בודקים ומוסיפים מים לפי הצורך.

2. מסננים את גרגרי החומוס ומשאירים במסננת למשך יממה. מדי פעם מערבבים כדי לאוורר.

3. מבשלים את הגרגרים בסיר לחץ. מרתיחים ומכבים. פותחים את הסיר אחרי לפחות שלוש שעות. הגרגרים צריכים להיות רכים וטעימים.

4. מכניסים את החומוס עם מיץ מלימון אחד למעבד מזון ומרסקים.

5. מוסיפים שלוש כפות טחינה ושלוש כפות שמן זית ומפעילים עד קבלת משחה חלקה.

6. טועמים ומוסיפים לפי הטעם עוד לימון, שמן זית וטחינה עד שמרוצים מהתוצאה. בכל פעם מוסיפים רק כף או שתיים כדי לא להגזים ומפעילים שוב.

7. טועמים ומחליטים אם וכמה מלח ופלפל מוסיפים. לפי הטעם.

תגובות