מתכון להמבורגר ענק של השף שגב משה

מגלה את הסוד: השף שגב משה חושף את המתכון להמבורגר הענק ולצ'יפס מושלם מהמסעדה "שגב אקספרס"

שגב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המבורגר ענק וצ'יפס של שגב משה
המבורגר ענק וצ'יפס של שגב משהצילום: דודו בכר
שגב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

ההמבורגר היא מנה שעברה כל כך הרבה וריאציות ואינטרפרטציות עם השנים, שנראה שאין עוד מה לחדש בה. מה שפעם היה מאכל רחוב "פשוט" וסטנדרטי, הפך להיות משהו שכל אחד יכול להתחבר אליו, עם אינספור תוספות מיוחדות ודרכי הכנה, וכמובן – מומלץ לאכול אותו לצד הצ'יפס הנהדר שמלווה את הסנדוויץ' הטעים הזה. אני נוהג להכין את הקציצה בעצמי, זה תהליך מאוד פשוט וכך אני דואג להכניס בדיוק את המרכיבים שאני אוהב.

רכיבים

  • 1  ק"ג בשר בקר שמן (30% שומן)
  • 1  כוס סודה לשתייה קרה
  • 1  כפית מלח שולחן
  • 1/2 כפית פלפל לבן גרוס דק (לא טחון)
  • 6 תפוחי אדמה מסוג "דזירה"
  • 2  בצלים לבנים
  • 6  לחמניות המבורגר
  • 3  עגבניות
  • 6  מלפפונים חמוצים
  • 2  מלפפונים טריים
  • 6  עלי חסה רומית
  • 10 כפות מיונז משובח
  • 3  כפות חמאת בוטנים
  • חרדל
  • קטשופ

הוראות הכנה

הכנת ההמבורגר:

טוחנים את הבשר פעמיים על ידי מטחנת בשר של המיקסר.

מעבירים את הבשר לקערה גדולה ומערבבים עם מלח, פלפל וסודה (הסודה עוזרת לקציצה להיות אוורירית (יוצרים קציצות המבורגר עבות ועגולות ומכניסים למקרר).

מקלפים וחותכים בצל לרצועות דקות ומקפיצים במחבת עם שמן זית עד לגוון זהוב, מוציאים ומניחים בצד.

הכנת הצ'יפס:

מקלפים וחותכים תפוח אדמה לרצועות עבות להכנת הצ'יפס ומטגנים בשמן עמוק פעמיים:

מטגנים טיגון בהיר עד לרכות, מוציאים ומניחים בצד שיתקרר.

מטגנים פעם נוספת, טיגון קצר על להבה גבוהה וכך הצ'יפס נהיה רך יותר.

הכנת הרוטב:

מערבבים בקערה מיונז עם חמאת בוטנים עד למרקם חלק.

הצלייה:

צולים את הקציצה על מחבת גריל או פשוט על הגריל אם מתאפשר לפי מידת העשייה הרצויה. באותה מחבת או גריל, מחממים את הלחמנייה.

מניחים על לחמנייה חמה את קציצת ההמבורגר, בצל מטוגן, פרוסת חסה, עגבנייה, מלפפון טרי ומלפפון חמוץ.

להגשה:

מגישים בצלחת רחבה לצד צ'יפס ורטבים (חרדל/ קטשופ/ מיונז מיוחד עם חמאת בוטנים).
מומלץ לאכול לצד כוס שתייה קרה עם המון קרח.

תגובות