שיפודי סינטה באספרגוס ועגבניות שרי בגריל

מנה מעולה לאירוח, ביום של מנגל וגם בכלל

גילי בן משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גילי בן משה, שף אורח
שיפודי סינטה מגולגלת באספרגוס ועגבניות שרי בגריל של שף גילי בן משה.צילום: אפיק גבאי. סטיילינג נועה קנריק

רכיבים

  • 1 קילו סינטה פרוסה דק (לכ-20 פרוסות, 50 גרם כל פרוסה)

  • 1 צרור אספרגוס טרי (כ-20 יחידות)

  • 12 עגבניות שרי צהובות

  • 1 בצל סגול חתוך לשישיות

  • 1 כף שמן זית

  • מעט גרגירי חרדל

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 2 כפות חומץ בן יין

  • 2 כפות חומץ תפוחים

הוראות הכנה

מניחים את פרוסות הסינטה על משטח עבודה ומפזרים על הבשר מעט מלח גס, פלפל גרוס וגרגירי חרדל.

חותכים את גבעולי האספרגוס לחצאים (משתמשים רק בחלק העליון שבו נמצא ה"כתר"). חולטים את ראשי האספרגוס במים רותחים כארבע דקות ומקררים.

יוצקים על האספרגוס שמן זית וזורים מעט מלח. מניחים שני גבעולי אספרגוס על כל פרוסת סינטה ומגלגלים לרולים. משפדים את הרולים של הסינטה על שיפוד מתכת וביניהם משפדים פרוסות של בצל סגול. את עגבניות השרי משפדים בסוף.

מערבבים חומץ בן יין וחומץ תפוחים ויוצקים מעט על כל פרוסה מגולגלת כעשר דקות לפני הצלייה.

מניחים את השיפודים על מנגל לוהט, חשוף ללא רשת, וצולים כשלוש דקות מכל צד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ