אננס צלוי על גריל במרק למון גראס

המנה שהכי תשדרג את המנגל שלכם היא לאו דווקא בשר - פותחים את הראש ומכינים אננס צלוי לקינוח

סבינה ולדמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סבינה ולדמן
אננס צלוי על גריל במרק למון גראס, קפיר ליים ומי זהר של השפית סבינה ולדמן.צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 1 אננס טרי, חתוך לשמיניות

  • 4 כפות סוכר חום

  • קורט פלפל שאטה

למרינדה:

  • 250 מ"ל מים

  • 300 גרם סוכר

  • 10 עלי קפיר ליים

  • ½ מקל וניל חצוי

  • קורט מלח

  • 2 עלי למון גראס פרוסים דק

  • 1 ליים סחוט למיץ ומגורד מקליפתו

  • 3 טיפות מי זהר

  • חופן עלי נענע

הוראות הכנה

הכנת המרינדה:

בסיר בינוני מרתיחים יחד מים, סוכר, קפיר ליים, וניל, מלח ולמון גראס.

מסירים מהאש ומצננים יחד לילה במקרר. מסננים ומוסיפים מיץ וגרידת ליים ומי זהר.

הכנת האננס:

צולים על גריל חם את פלחי האננס כחמש דקות מכל צד. מפזרים על האננס את הסוכר ומעט שאטה ומחזירים לצלייה נוספת של דקה מכל צד. מגישים בצלחת עמוקה עם המרק הצונן וכמה עלי נענע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ