מיני ארטישוק על האש ממולא בקבב טלה

מנגל לא חייב להיות רק קבב וזהו. שף שי לוינשטיין מגיש מתכון לשדרוג המנגל עם מיני ארטישוק משובח

שי לוינשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לוינשטיין, שף אורח
מיני ארטישוק ממולא בקבב טלה בתחמיץ של שף שי לוינשטייןצילום: יפית בשבקין. סטיילינג: גליה גולדשטיין

רכיבים

  • 3 יחידות מיני ארטישוק טרי

  • מיץ מלימון סחוט טרי

למלית:

  • 1/2 קילו בשר טלה טרי קצוץ + 10% שומן כבש

  • 2 שיני שום כתושות

  • 5 בצלי שאלוט קצוצים

  • 2 כפות עלי מנטה קצוצים

  • 2 כפות עלי ג'ינג'ר קצוצים

  • 1 כף טרגון קצוץ

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

לתחמיץ:

  • 1 שורש למון גראס קצוץ

  • 2 כפות עלי מנטה קצוצים

  • מיץ מלימון סחוט טרי

  • 1 ליים + קליפת ליים מגוררת

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

  • 3 כפות חומץ תפוחים

  • 1 כף דבש

  • 1 כף חרדל

  • 1/2 כוס שמן זית

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. הכנת התחמיץ: יוצקים לסיר את מיץ הלימון, היין הלבן והחומץ. מוסיפים שורש למון גראס קצוץ ומביאים לרתיחה. מסננים ומקררים.

2. מוסיפים את שאר חומרי התחמיץ ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. הכנת הארטישוק: מנקים את הארטישוק מהעלים, כולל ניקוי פנים הארטישוק, ומורחים במיץ לימון כדי שלא ישחיר. חולטים את הארטישוק במים רותחים לריכוך קל ומעבירים למי קרח.

4. הכנת המילוי: מכניסים לקערה את כל חומרי המלית ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכינים מתערובת הבשר קציצות בהתאמה לגודל חצאי הארטישוק. ממלאים את הארטישוק בתערובת הבשר בצורה הדוקה, על מנת שלא יתפרק. מורחים הכל בשמן זית ומניחים במקרר לשעתיים.

5. לפני הפיקניק, מוציאים את הארטישוקים הממולאים ומניחים על המנגל בחום נמוך עד שהבשר מוכן. יוצקים בעדינות את התחמיץ מעל הארטישוק הממולא ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ