מלכה: אז איך המסעדה הכשרה של אייל שני?

בשביל חובב אוכל דתי לאכול את האוכל של אייל שני הוא חלום, אך האם האתגר הכשר עומד במבחן המציאות במסעדת מלכה החדשה?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

השמועה עברה חיש קל בקבוצות הווטסאפ השונות, כולל אלו של בתי הכנסת: ההוא מתוכנית הבישול בטלוויזיה (או, במקרים הנפוצים יותר - מהמחשב) שמדבר לעגבניות כמעט כמו שר"מ (=רב מחנך) ממרכז הרב מדבר לספר 'אורות' של הרב קוק, פתח מסעדה כשרה.

מי שצריך לדעת כבר יודע שלפחות בחצי העשור האחרון, מסעדות שף כשרות הן חדשות ישנות. העניין הוא ש"מי שצריך לדעת" מסתכם לרוב בציבור מסוים. לרוב בורגני, לרוב מהמרכז או מההתנחלויות העשירות יותר. זה שמפנה ערב אחד פעם בשבוע-שבועיים, שיודע שלא כל סטייק הוא אנטרקוט, שגספאצ'ו אמור להיות קר, ששמע על מאיר אדוני. זה שיודע להיעלב מכך שישיבה בבית קפה חלבי והזמנה מהמנות המתקדמות יותר שבו, תיחשב על ידי המזמין כ"יציאה למסעדה" (ומדובר, יש לציין, בהרגל מגזרי נפוץ ומביך עד כדי אימה).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ