ארבעה מתכונים עולמיים לחמין

השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) יצאה למסע בעקבות החמין המושלם ופגשה בדרך חמין הודי, עיראקי, בוכארי וירושלמי שהצליחו לפרוט על נימי הזכרונות והנוסטלגיה של בית ילדותה בירושלים. הנה המתכונים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

סיוט ילדותי מסתכם במילה חמין. הריח של הבית בשבת בבוקר, ההשכמה המוקדמת מדי ותחושת הכבדות הלא המתוקה שאחרי, כל מה שכילדה ירושלמית לא יכולתי לסבול.

היום, כשכל אלה הפכו לזיכרונות מתוקים נותר רק געגוע וצורך עז לנסות לשחזר את אותם זיכרונות וגם את אותם המתכונים, על ידי טעם וריח. המסע הזה הביא אותי לנסות במטבח הביתי שלי המון סוגי חמין ולחבר אותם למקומות שונים בזיכרונות שלי שלא בהכרח קשורים לילדות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ