בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עופיונים ממולאים על מצע פילאף של אורז פרא

מרכיבים: 4 עופיונים (פרגיות) במשקל 800 גרם כל אחד, שטופים היטב ומיובשים, רבע כוס דבש, שליש כוס קוניאק משובח, שליש כוס שמן זית, רבע כוס תרכיז רימונים, 2 כפיות מחוקות מלח, 2 כפיות מחוקות פלפל לבן,

10תגובות

ערב ראש השנה, שולחן ערוך, נרות דולקים, תפוח בדבש, ריח תבשילים משכר באוויר. אירוח לארוחת החג אינו מטלה פשוטה, ופעמים רבות עומס המנות והתבשילים הופך את האירוע למעמסה כבדה.

אולם אפשר גם אחרת: מותר להגיש בארוחות חג מנה עיקרית אחת בלבד - מושקעת, חגיגית ומרשימה. לאחר מנת הדג המסורתית, שפותחת את הארוחה, מומלץ להגיש מגוון של סלטים שאפשר להכין מראש, כמו למשל סלט מנגולד מבושל, חצילים קלויים עם רימונים, סלט סלק וסלט דלעת. לליווי הסלטים המבושלים אפשר להגיש עוד שני סלטים רעננים המכילים עלים ירוקים, חסות פריכות, עגבניות וירקות העונה, בתוספת סמלי החג - גרגירי רימון, תמרים קצוצים, פלחי תפוח דקיקים ורוטב דבש מתקתק.

המתכון המצורף הוא של תבשיל ססגוני ומגרה שריחו מתפשט ברחבי הבית. הגשתו למרכז השולחן מרשימה וחגיגית, והחשוב מכל, ההכנה מבעוד מועד מקלה משמעותית על משימת האירוח. המתכון פותח בהשראת סמלי החג ומכיל דבש, תרכיז רימונים וכרישה. הוספת קוניאק משובח תקנה לתבשיל חגיגיות וטעם משובח, והתוספת העשירה, הפילאף - המכיל אורז בר, גרגירי כוסמין, תפוחים ושלל פטריות עזות טעם וצבע - הופכת אותו לארוחה שלמה.

עופיון (בחלק מהמרכולים מכונה פרגית) הוא תרנגול צעיר ורך בשר, טעמו עדין יותר מטעמו של עוף בוגר ואחוז השומן בבשרו נמוך. מחירו אינו גבוה, ופריסתו פשוטה וקלה. מילוי העופיון אינו משימה מסובכת: יש להרחיב מעט את פתח הכיס הנמצא בין רגלי העופיון ולהחדיר לתוכו את המלית. אין צורך לתפור את הפתח, ואפשר להסתפק בקשירת רגלי העוף בחוט עמיד לחום. בישול הפילאף בסיר אחד עם העופיונים משפר את טעמו, שכן הוא סופג את מיצי העוף הניגרים ואת מתיקות השזיפים.

יום לפני בישול המנה אפשר להכין את המלית, למלא את השזיפים והפטריות, להכין את הפילאף (מלבד נוזלי השריית העוף, שאותם מוסיפים לפני הבישול) ולהתקין את חומרי המשרה. מומלץ לבשל את התבשיל יום-יומיים לפני הארוחה, שכן ההמתנה במקרר מועילה לספיגת הטעמים ולהתרככות הבשר. *

עופיונים ממולאים

עופיונים בקוניאק ודבש עם מילוי של בשר ובורגול, על פילאף של אורז פרא, כוסמין, פטריות ושזיפים ממולאים

חומרים (ל-8 מנות):

4 עופיונים (פרגיות) במשקל 800 גרם כל אחד, שטופים היטב ומיובשים

למשרה:

רבע כוס דבש

שליש כוס קוניאק משובח

שליש כוס שמן זית

רבע כוס תרכיז רימונים

2 כפיות מחוקות מלח

2 כפיות מחוקות פלפל לבן

2 כפיות מחוקות פלפל אנגלי טחון

כפית גרגירי כוסברה טחונים

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט טחון

8 שיני שום פרוסות דק

למלית:

4 כפות שמן קנולה

4 כרישות פרוסות לחצאי עיגולים דקים

חצי כוס בורגול בינוני

חצי ק"ג בשר טחון

תפוח אדמה בינוני מגורר דק בפומפייה (עם הנוזלים)

2 כפות צנוברים

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים

לפילאף:

6 בצלים פרוסים לעיגולים דקים

3 כפות שמן קנולה

20 שזיפים מיובשים מגולענים

3 כפות קוניאק משובח

6 פטריות פורצ'יני מיובשות

2/3 כוס אורז פרא

2/3 כוס גרגירי כוסמין מלאים

עגבנייה גדולה מגוררת על פומפייה (כולל הנוזלים)

2 סלסלות פטריות שימג'י

2 סלסלות פטריות שמפיניון

10 פטריות פורטובלו

כפית מלח

כפית פלפל שחור

הכנה:

מערבבים את חומרי המשרה, יוצקים על העופיונים ומעסים היטב, כולל החלק הפנימי של העופיונים. מחזירים למקרר להשריה לשעתיים לפחות.

בזמן שהעופיונים מושרים במקרר, מחממים מחבת בינוני עם 3 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצלים על אש קטנה, מערבבים מפעם לפעם. הבצלים יתקרמלו לאיטם, לרוב התהליך נמשך בין שעה וחצי לשעתיים. מורידים מהאש כאשר הבצלים השחימו וקיבלו גוון דבש.

במחבת שנייה מטגנים את הכרישה עם ארבע כפות שמן קנולה עד התרככות והשחמה קלה.

בקערה עם מים, משרים את גרגירי הכוסמין למשך חצי שעה עד שעה.

מרתיחים מים בסיר בינוני, שופכים אורז פרא ומבשלים 25 דקות. מסננים. (שומרים את סיר הבישול).

בקערה קטנה משרים שזיפים בשלוש כפות קוניאק למשך חצי שעה. מערבבים מפעם לפעם ומסננים. שומרים את נוזלי ההשריה.

בקערה קטנה משרים 6 יחידות פטריות פורצ'יני במים רותחים למשך 20 דקות. מסננים וקוצצים קטן.

לאחר בישול אורז הפרא, מרתיחים מים באותו הסיר ומבשלים גרגירי כוסמין למשך 15 דקות, מסננים.

בקערה בינונית שוטפים חצי כוס בורגול במים חמים מהברז, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, מסננים.

חותכים בסכין קטנה את רגלי פטריות השמפיניון, הפורטובלו והשימג'י. את הפורטובלו חותכים לרצועות עבות.

הכנת המלית:

בקערה גדולה מערבבים בורגול, בשר טחון, תפו"א מגורר, חצי מכמות הכרישה המטוגנת, צנוברים ותבלינים, מערבבים היטב ומניחים בצד.

בעזרת האגודל והאצבע המורה מרחיבים את פתח השזיפים המיובשים ויוצרים כיס למילוי. ממלאים את השזיפים במלית הבשר והבורגול.

מוציאים את העופיונים מהמשרה ושומרים את נוזלי ההשריה. ממלאים את העופיונים במלית הבשר והבורגול, קושרים את הרגליים בחוט עמיד לחום. אם נשארת מלית אפשר למלא מספר פטריות שמפיניון או להוסיף לפילאף (תמונה מספר 1).

הכנת הפילאף:

בקערה גדולה מערבבים כוסמין, אורז פרא, בצל מטוגן, את החצי הנותר של הכרישה המטוגנת, עגבניה מגוררת, כל סוגי הפטריות, פורצ'יני קצוץ, נוזלי משרה העוף, נוזלי משרה השזיפים ותבלינים. מערבבים היטב (תמונה מספר 2).

מחממים תנור לחום גבוה (230 מעלות).

בסיר גדול דיו שנכנס לתנור, מפזרים את הפילאף, מניחים מעל את העופיונים הממולאים, את השזיפים והפטריות הממולאות (תמונה מספר 3).

צולים מכוסה בתנור חם 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות. יוצקים מעל העופיונים מנוזלי הרוטב שבסיר, וממשיכים בצלייה עם מכסה סגור היטב עוד שעתיים וחצי. מדי חצי שעה שולפים את הסיר מהתנור ויוצקים רוטב מעל העופיונים (תמונה מספר 4).

איפה משיגים?

אורגני טרי של אריק מלמד - עופיונים אורגניים טריים בעלי טעם משובח, במשקל 700-900 גרם ליחידה. מתאימים במיוחד למילוי בשל גודל כיס המילוי (עופיון אחד לכל שני סועדים). מחיר: 20-28 שקל לעופיון. להשיג בטיב טעם, אורגניק מרקט, שופרסל, חנויות טבע, בשוק האיכרים בתל אביב ואצל קצבים מתמחים.

טבע עוף - עופיונים בגידול ללא אנטיביוטיקה. מגיעים בשני גדלים: מגשית עם שלושה עופיונים במשקל 500 גרם בממוצע לעופיון (עופיון לסועד) במחיר 66 שקל למגשית, ומגשית עם שני עופיונים, במשקל 700-800 גרם לעופיון (עופיון אחד לשני סועדים) במחיר 26-29 שקל לעופיון (זהו הגודל המתאים יותר לתבשיל). להשיג ברשתות השיווק, ספייסס תל אביב ואצל קצבים מתמחים.

limortiroche@gmail.co.il



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו