בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: תבשיל שפונדרה וחבושים של עומר מילר

מרכיבים: 2 ק"ג שפונדרה עם העצם, מלח גס פלפל שחור, 1/2 כוס שמן זית, 10 בצלצלי שאלוט קלופים, 15 חבושים קלופים ופרוסים לרבעים, 1 ראש שום, 5 ענפי תימין, 2 עלי מרווה, 1 ליטר בירה

תגובות

מרכיבים

  • 2 ק"ג שפונדרה עם העצם
  • מלח גס פלפל שחור
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 10 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 15 חבושים קלופים ופרוסים לרבעים
  • 1 ראש שום
  • 5 ענפי תימין
  • 2 עלי מרווה
  • 1 ליטר בירה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות חרדל גרגירים
  • 2 גזרים קלופים
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים (רצוי מסוג ראטה)

ההכנה

  1. מתבלים את השפונדרה במלח ופלפל שחור. מלהיטים מחבת עבה וכבדה, מוסיפים שמן זית וצורבים היטב את נתחי הבשר מכל הצדדים. מעבירים לצלחת. לאותה מחבת מוסיפים בצלים, חבושים, שום, תימין ומרווה. צורבים היטב.
  2. מערבבים בקערה בירה, סוכר חום וחרדל ומוזגים למחבת. מוסיפים את הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ארבע שעות. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזרים ומבשלים שעה נוספת.
  3. אפשר להוסיף בחצי השעה האחרונה תאנים טריות.

תבשיל שפונדרה
דן פרץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו