בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: עלי לשון הפר ממולאים

מרכיבים: 1/2 קילו אורז פרסי, 100 גרם שומן כבש, רצוי אליה, חתוך לקוביות קטנות, 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק, 2 בצלים גדולים, אחד קצוץ דק והשני פרוס לפרוסות עבות, 1 כף נענע מיובשת, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

תגובות

מנה לבעלי סבלנות. את עלי לשון הפר אפשר להחליף בעלי גפן. שומן כבש ניתן להשיג אצל קצבים שמתמחים בבשר כבש וטלה.

המרכיבים ל-40 יחידות:

  • 1/2 קילו אורז פרסי
  • 100 גרם שומן כבש, רצוי אליה, חתוך לקוביות קטנות
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • 2 בצלים גדולים, אחד קצוץ דק והשני פרוס לפרוסות עבות
  • 1 כף נענע מיובשת
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם משמשים מיובשים קצוצים
  • 1/2 כף פלפל אנגלי טחון, רצוי טרי
  • 1 כפית הל טחון, רצוי טרי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • שמן זית
  • כ-1 כוס מיץ לימון טרי
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • ציר עוף או מים

הכנת העלים למילוי:

מכינים קערה גדולה עם מי קרח ומרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח גס. קוטמים את הגבעולים מהעלים וחולטים אותם במים הרותחים בכמה מחזורים - לא יותר מכמה שניות. מעבירים את העלים החלוטים למי הקרח. לאחר מכן מוציאים את העלים ומייבשים אותם בשכבות בין מגבות מטבח נקיות.

המלית:

מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את קוביות השומן ומטגנים קלות עד שהן מפרישות חלק מהשומן. מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן תוך ערבוב. כשהשומן והבצל מתחילים להשחים מוסיפים את האגוזים והמשמשים. לאחר שהאגוזים משחימים קלות מוסיפים את כל התבלינים למעט הפטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים למחבת את האורז ומערבבים היטב. יוצקים למחבת 1/4 כוס מיץ לימון, מוסיפים כף שטוחה של מלח גס, הרבה פלפל שחור ואת הפטרוזיליה. מכבים את האש ומניחים למלית להתקרר.

מילוי העלים:

ממלאים את העלים כמו שממלאים סיגרים או בלינצ'ס - פורשים עלה על משטח העבודה כשבסיסו קרוב אלינו, מניחים כפית מלית בבסיס ומקפלים את השוליים לכל אורך העלה כך שיסגרו מעט על המלית וייווצר מעין מלבן שבבסיסו המלית. מגלגלים את העלה בצורה מהודקת מצד המילוי כלפי מעלה. חוזרים על התהליך עם שאר העלים.

מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית סיר רחב עם תחתית עבה. מסדרים את העלים הממולאים בסיר ויוצקים עד כדי כיסוי תערובת של שליש שמן זית, שליש מיץ לימון ושליש ציר עוף (או מים). מניחים צלחת על הממולאים כדי למנוע מהם לצוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה. בתום הבישול האורז אמור להיות רך לגמרי והעלים עדיין מוצקים. מגישים עם יוגורט ועם קצת מנוזלי הבישול.

ממולאים
לימור לניאדו תירו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו