מתכון: סינייה של איתי הרגיל ומעוז אלונים

מרכיבים: 2 כפות טחינה גולמית, 1 כוס מים קרים, מיץ לימון, מלח, 1/2 קילו תערובת של בשר בקר וכבש טחונים, 1/2 בצל גדול קצוץ דק, 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, 1/2 1 כפיות פלפל אנגלי טחון טרי, 1/2 כפית קינמון טחון, 1/4 כוס שמן זית, 1/4 גביע יוגורט

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

מתכון שנולד בהשראת הסינייה של אבו-טהאר. בניגוד לסיניות המוכרות, רוטב הטחינה דליל מאוד ואפשר להוסיף לו, כמו במקור, מעט כורכום הצובע אותו בצהוב.

המרכיבים ל-6 סועדים:

לרוטב הטחינה:

  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כוס מים קרים
  • מיץ לימון
  • מלח

לקציצות:

  • 1/2 קילו תערובת של בשר בקר וכבש טחונים (2/3 כתף בקר ו-1/3 פלדה כבש יהיו שילוב טוב)
  • 1/2 בצל גדול קצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 1 כפיות פלפל אנגלי טחון טרי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 גביע יוגורט
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

הכנה:

רוטב הטחינה: מניחים בקערה את הטחינה הגולמית. מוסיפים את המים הקרים באטיות תוך כדי ערבוב. מתבלים בקצת מלח ומיץ לימון. הטחינה אמורה להיות מימית מאוד.

הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים מהן קבבים קטנים. צולים את הקבבים - אפשר על האש אבל אפשר גם במחבת עבה עם מעט שמן זית. הרעיון הוא לתת לקציצות חריכה חיצונית ולהשאירן נאות בפנים.

בזמן שצולים את הקבבים מחממים את רוטב הטחינה במחבת גדולה על אש קטנה. נזהרים לא להביא לרתיחה אחרת הטחינה תתפרק. מוסיפים את הקציצות לתוך הרוטב ומבשלים 2-3 דקות מכל צד. מגישים בצלחת עמוקה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ