בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: כתף טלה וירקות צלויים של השף מישל בן שטרית

מרכיבים: כתף טלה שלמה (כ-1.5 ק"ג), 5 ענפי טימין, 6 שיני שום, שמן זית, 30 גרם גרעיני כוסברה, מלח ופלפל גרוס, 50 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף, 4 פטריות פורטבלו (בינוניות), 50 גרם פטריות יער, 4 עגבניות תמר, חלוטות וקלופות

תגובות

חומרים (ל-2 מנות):

  • כתף טלה שלמה (כ-1.5 ק"ג)
  • 5 ענפי טימין
  • 6 שיני שום
  • שמן זית
  • 30 גרם גרעיני כוסברה
  • מלח ופלפל גרוס
  • 50 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף
  • 4 פטריות פורטבלו (בינוניות)
  • 50 גרם פטריות יער
  • 4 עגבניות תמר, חלוטות וקלופות, חצויות לשניים
  • 100 גרם אספרגוס לבן וירוק (בעונה)

הכנה:

משרים ללילה את כתף הטלה בטימין קצוץ, שיני שום, שמן זית, גרעיני כוסברה, מלח ופלפל. מחממים במחבת מעט שמן זית וסוגרים את הכתף טלה מכל צד. מניחים את כתף הטלה בתבנית ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, בחום של 170 מעלות. את המשקעים שנוצרו בזמן צליית הטלה מצמצמים ומורידים שומן. את הירקות מקפיצים בשמן זית, מלח, פלפל ושיני שום.

הגשה:

מגישים את מנת כתף הטלה בשלמותו בנוזליו הטבעיים, כשלצדו הירקות המוקפצים.

דרור כץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו