מתכון: קרפצ'ו קלאסי של פילה בקר

פורסים פרוסות דקות ככל האפשר מהפילה, מסדרים על צלחת, סוחטים מיץ מלימון טרי. מזליפים בנדיבות שמן זית כתית טהור, מפזרים גבינת פרמזן וזה כל הסיפור

טל הולצר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טל הולצר

חומרים:

  • 100 גרם פילה בקר טרי איכותי
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • גבינת פרמזן טרייה מגוררת
  • שמן זית
  • מיץ לימון טרי
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס
  • חומץ בלסאמי (אופציונלי)

הכנה:

פורסים פרוסות דקות ככל האפשר מהפילה. בעזרת הסכין משטחים אותן על קרש החיתוך בתנועת משיכה ארוכה. מסדרים את הפרוסות על צלחת ההגשה באופן אחיד עד שהם מכסים אותה במלואה. סוחטים על הבשר הנא מיץ מחצי לימון טרי. מזליפים בנדיבות שמן זית כתית טהור. מפזרים מעל מעט עלי בזיליקום קצוצים, מעט גבינת פרמזן מגוררת, מעט מלח ים ופלפל מגורר לפי הטעם. מי שאוהב טעם חמוץ מודגש, יכול להזליף גם מעט חומץ בלסמי. מגישים עם לחם חם, חמאה טובה וממרח פלפלים חריפים קלויים.

קרפצ'יו פילה בקרצילום: דן פרץ

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ