בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עגל בפויקה של השף גיא בן שמחון

3 ק"ג בשר עגל (שפונדרה, אוסובוקו, צוואר, צלעות), 5 בצלים קצוצים גס, 4 גזרים, 2 כפות זרעי קימל, פלפל אנגלי, 2 כרישות חתוכות, 3 ראשי שום שלמים, 6-7 עלי דפנה 2 כפות פפריקה אדומה מעושנת...

3תגובות

חומרים (ל-12 סועדים):

  • 3 ק"ג בשר עגל (שפונדרה, אוסובוקו, צוואר, צלעות)
  • 5 בצלים קצוצים גס
  •  4 גזרים
  •  2 כפות זרעי קימל
  •  פלפל אנגלי
  •  2 כרישות חתוכות
  •  3 ראשי שום שלמים
  •  6-7 עלי דפנה
  •  2 כפות פפריקה אדומה מעושנת
  • 6-7 כפות שמן זית
  • 5 כפות סילאן כנרת
  • 15 תפודים (תפו"א קטנים עם הקליפה)
  • 2-3 שורש סלרי ושורש פטרוזיליה
  • צרור טימין
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

משמנים את הסיר היטב ומחממים עד לעישון, צולים את הבשר עד להשחמה זהובה ומוציאים מן הסיר. מאדים את הבצל ושאר הירקות, מלבד התפודים, מוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את נתחי הבשר. יוצקים מעל כליטר וחצי ציר עגל וליטר בירה. להביא לרתיחה ולהנמיך להבה לשעתיים עד שעתיים וחצי בישול. מומלץ לבדוק את נוזלי התבשיל ולהוסיף מדי פעם ציר עגל ובירה לפי הצורך. לבדוק תיבול ולהגיש.

רון שלף


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו