בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: ראגו בשר ופטריות

מרכיבים: 1 ק"ג תערובת בשר חתוך לקוביות קטנטנות (חצי ס"מ), 4 כפות שמן זית, 2 שיני שום קצוצות, 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק, חצי ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות, 2 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים, 1 גזר חתוך לקוביות קטנות ...

תגובות

במתכון האיטלקי המקורי מעשירים את הראגו בחלקי פנים. כאן השתמשתי רק בבשר. את טעם חלקי הפנים מעניק הבאבט, החלק המצפה את נתח הקצבים

חומרים (6 מנות):

  • 1 ק"ג תערובת בשר חתוך לקוביות קטנטנות (חצי ס"מ). התערובת כוללת צוואר, שייטל ובאבט (להשיג בהזמנה מראש בשוקי איכרים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • חצי ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 3 בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
  • 3 ענפי תימין קשורים בחוט
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כפות סויה
  • כף רסק עגבניות
  • חצי כוס יין לבן יבש
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • סלסילת פטריות שמפיניון מנוגבות
  • 2 סלסילות פטריות שימג'י לבנות ו/או חומות לא מנוגבות
  • 500 גרם פסטה (קונכיות גדולות או פטוצ'יני רחב) מבושלת אל דנטה

להגשה:

  • פרמזן

הכנה:

על להבה גדולה במחבת עמוקה סוגרים ב-2 כפות שמן זית את קוביות הבשר מכל צדדיו, עד להשחמה. מעבירים לצלחת. באותה מחבת מטגנים ב-2 כפות שמן זית שום, בצל ירוק, ראש סלרי, ענפי סלרי, גזר ובצלצלי שאלוט עד להתרככות והשחמה קלה. מוסיפים את קוביות הבשר, ענפי תימין, עלי דפנה, סויה, רסק עגבניות, יין ופלפל. מרתיחים ומבשלים מכוסה על להבה קטנה כשעה וחצי. מוסיפים פטריות וממשיכים לבשל עוד חצי שעה. מגישים את הראגו מעל פסטה עם פרמזן וכוס יין אדום.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו