שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכון: סיגרים ממולאים בעוף עם טחינה וצנוברים

הכי רחוק משנות ה-80: עלי סיגר ממולאים בעוף עם טוויסט מפתיע של כרישה יזכירו לכם בית של סבתא מצפון אפריקה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
צילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (ל-12 סיגרים):

  • חבילת עלי סיגרים מופשרת
  • 2 כרישות פרוסות לעיגולים דקים
  • 3 כפות שמן זית
  • 250 גרם בשר עוף טחון
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית בהרט
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • כוס טחינה גולמית
  • חלמון מעורבב עם כף שמן

למטבל:

  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות יוגורט עזים
  • כפית מיץ לימון
  • כפית גרידת לימון
  • כפית שמן זית
  • קורט מלח

הכנה:

מטגנים את הכרישה בשמן זית על אש קטנה כחצי שעה, תוך ערבוב מפעם לפעם. מעבירים לצלחת. מטגנים עם כף שמן זית את העוף הטחון עד לקבלת תערובת פירורית. מורידים מהאש ומוסיפים כרישה מטוגנת, צנוברים, פטרוזיליה ותבלינים. מערבבים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים עלה סיגר על קרש עבודה, מזליפים כף טחינה גולמית על כל שטח העלה. מניחים 2 כפות מתערובת העוף בחלק התחתון של הסיגר. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים.

מברישים את קצה עלה הסיגר בחלמון הטרוף עם השמן ומהדקים. מברישים את חלקו העליון של הסיגר בשמן זית, מניחים את הסיגרים בתבנית התנור כשהצד המהודק בחלמון כפי מטה. אופים 20 דקות. מערבבים את חומרי המטבל ומגישים את הסיגרים חמים לצד המטבל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ