בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קבב עם בצל צלוי, טחינה על בייבי פיתה

חצי ק"ג בשר פאלדה טחון, רבע ק"ג בשר טלה טחון, פרוסת לחם לבן ללא הקרום, חצי בצל לבן קצוץ, חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, 3 כפות שמן זית, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל אנגלי, חצי כפית כמון...

תגובות

חומרים (שש מנות):

לתערובת הקבב:

  • חצי ק"ג בשר פאלדה טחון
  • רבע ק"ג בשר טלה טחון
  • פרוסת לחם לבן ללא הקרום
  • חצי בצל לבן קצוץ
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל אנגלי
  • חצי כפית כמון

 

להגשה:

  • 2 בצלים פרוסים לטבעות עבות
  • בייבי פיתות פתוחות לשניים, קלויות
  • טחינה גולמית
  • טחינה ביתית
  • סחוג

 

הכנה:

משרים את פרוסת הלחם בשתי כוסות מים קרים למשך שעה. סוחטים היטב. מערבבים את הבשר עם הלחם הסחוט, שמן זית, בצל קצוץ, פטרוזיליה, ותבלינים. מערבבים היטב לפחות עשר דקות. צרים קציצות עבות ופחוסות ומצננים במקרר, מכוסה בניילון נצמד, לפחות שעה.

צולים את עיגולי הבצל על הגריל או מחבת פסים, עד השחמה, מניחים בצד. צולים את הקבבים חמש דקות מכל צד. מזליפים מעל הפיתה הקלויה טחינה גולמית, מעליה את עיגולי הבצל ומעל את הקבבים.עורמים מעל כל קבב מעט טחינה ביתית, חצי כפית סחוג ומגישים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו