בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קציצות מוצרלה ברוטב עגבניות מיובשות וקלמטה


חצי קילו בשר בקר טחון טרי, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס דק, קורט פפריקה חריפה, 1 ביצה, 1 בצל בינוני, 1 צרור פטרוזיליה, 1 צרור בזיליקום, פירורי לחם 20 כדורי מוצרלה באפלו קטנים חצויים לשניים...

תגובות

חומרים (8 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו בשר בקר טחון טרי
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס דק
  • קורט פפריקה חריפה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל בינוני
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור בזיליקום
  • פירורי לחם
  • 20 כדורי מוצרלה באפלו קטנים חצויים לשניים (שומרי כשרות יכולים לוותר)

לרוטב:

  • 2 כרישות פרוסות לעיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, חתוכות גס
  • 7 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
  • חצי כוס זיתי קלמטה
  • חצי כוס מים עלים מחצי צרור בזיליקום, חתוכים ביד לפיסות עבות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל
  • חצי כפית סוכר

הכנה:

מערבבים בקערה בשר, מלח, פלפל, פפריקה וביצה.

במעבד מזון קוצצים בצל, פטרוזיליה ובזיליקום עד לקבלת מחית גסה. מוסיפים לקערת הבשר יחד עם פירורי לחם ומערבבים. צרים בידיים רטובות קציצות עגולות, דוחסים למרכז הקציצה חצי כדור מוצרלה, מהדקים היטב. מניחים במקרר לשעה.

בסיר רחב שנכנס לתנור מטגנים את הכרישה עד להתרככות. מוסיפים עגבניות מיובשות, עגבניות טריות, זיתים, מים ותבלינים. מרתיחים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית בסיר לא מכוסה. מוסיפים את הקציצות ועלי הבזיליקום. מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות ללא ערבוב.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים בזהירות, מכניסים לתנור ואופים חצי שעה.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו