שלושה מתכונים לתבשילים חורפיים

תבשיל בשר על העצם ביין לבן וסילאן, טאג'ין עוף בזעפרן עם כמהין או תרכיז רימונים: דרכים טעימות להתמודד עם הקור שבחוץ

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים

אחת הדרכים הכי טובות להתמודד עם מזג האוויר הסוער של הימים האחרונים היא פשוט להיכנס למטבח ולצאת משם עם אחד משני הדברים הבאים: - לא משנה מאיזה סוג - או תבשיל מהביל שהתבשל לאטו על הכיריים, עשיר בירקות ובתבלינים חורפיים שמפיצים ריח בבית.

תבשיל קדירה עם נתחי בשר נימוחים, שמכיל את שפע ירקות הסתיו. לאחר שבע שעות בישול, הבשר המשובץ בפסי שומן דקים יתפורר בקלות מהעצם הפנימית. חשוב לבקש מהקצב לנקות את נתחי השפונדרה משכבת השומן העליונה והתחתונה, כדי שהתבשיל לא יהיה שמן מדי. מומלץ לבשל יום מראש ולחמם שעה לפני ההגשה.

תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק
תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלקצילום: לימור לניאדו תירוש

כאשר ארטישוק ירושלמי מציף את השווקים, אני נזכרת בתבשיל החורפי הנפלא הזה, שטעמתי לראשונה בלב הסהרה במרוקו. לא הצלחתי לקבל את המתכון המקורי, אבל יצרתי גרסה דומה לו במטבחי, שעולה לטעמי על המקור. את צנצנת מחית הכמהין אפשר להשיג במעדניות מובחרות וחנויות טבע.

 טאג'ין עוף בזעפרן, כמהין וארטישוק ירושלמי
צילום: לימור לניאדו תירוש

עוד בימים קדומים נהגו עמי המזרח התיכון לשמר את מיץ הפרי כסירופ סמיך ועז טעם. גם כיום נעשה שימוש תדיר בתרכיז רימון במשך כל השנה. תרומתו משמעותית במטבחי הלבנט השונים, בהם הוא משמש לתיבול מאכלים ותבשילים אין-ספור. תרכיז רימונים מעשיר בטעמו ובצבעו הבורדו העמוק תבשילי עוף ובשר, ממולאים, מאפי בצק ועוד.

צילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ