מתכון: סופריטו כרובית, סלרי ותפוחי אדמה

את תפרחות הכרובית אפשר להחליף בפרוסות חציל מטוגנות או בפלחי שומר. אוהבי החמוץ-מריר-חריף מוזמנים להוסיף בתחילת הבישול עיגולי פלפל ירוק חריף ופרוסות דקות מחצי לימון בקליפתו

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

חומרים (8 מנות):

  • 4 שוקי עוף
  • 4 כרעי עוף
  • 4-5 יחידות כנפי עוף
  • 1/3 כוס שמן קנולה או חמניות
  • שורש סלרי בינוני קלוף פרוס לשמיניות
  • מיץ מלימון אחד
  • רבע כוס מים רותחים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים לרבעים
  • רבע כפית מלח
  • כרובית קטנה שטופה ומפורקת לתפרחות גדולות
  • תבלינים לציפוי העוף:
  • כפית מלח
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור

הכנה:

מערבבים בצלחת עמוקה את התבלינים ומצפים את השוקיים והכרעיים.

מוזגים למחבת 2 כפות שמן ומטגנים על להבה בינונית את שוקי העוף עד השחמתם משני הצדדים (3-4 דקות מכל צד). מעבירים לצלחת. חוזרים על התהליך עם הכרעיים. מטגנים באותה המחבת, בשמן שנותר, את הכנפיים עד השחמתן (אין צורך בתיבול נוסף שכן השמן שנותר במחבת מתובל כהלכה).

מוזגים לאותה מחבת כף שמן (רק במידת הצורך) ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה את שמיניות הסלרי עד להשחמתן.

כעת מרכיבים את הסיר: מניחים פלחי סלרי בתחתית הסיר. מעליהם מניחים את חלקי העוף, מוזגים את יתרת השמן שנותר במחבת, מוסיפים מיץ לימון ורבע כוס מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה עדינה.

מנמיכים לאש קטנה מאוד ומבשלים מכוסה שעתיים. בודקים מפעם לפעם אם צריך להוסיף מעט מים.

לאותה מחבת מוזגים 2 כפות שמן ומטגנים את תפוחי האדמה על להבה בינונית-נמוכה עד השחמתם משני הצדדים. ממליחים ומעבירים לצלחת. חוזרים על התהליך עם פרחי הכרובית.

לאחר שעתיים של בישול מוסיפים את תפוחי האדמה והכרובית וממשיכים בבישול על אש נמוכה עוד שעה וחצי, תוך שמירה על בעבוע עדין.

סופריטו כרובית, סלרי ותפוחי אדמה
סופריטו כרובית, סלרי ותפוחי אדמהצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ