בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פטה כבד עוף

פטה כבד הוא אחת המנות הקלאסיות ביותר במטבח הצרפתי, אז איך מכינים את זה בבית? השף מאיר רוזנברג עם המתכון

3תגובות

חומרים:

פטה

  • 1/2 ק"ג כבד עוף
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות ברנדי 
  • 2 בצלים בגודל בינוני 
  • 100 גרם פיסטוקים טחונים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל מלח

ריבת תאנים

  • 1/2 ק"ג תאנים יבשות 
  • כוס סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון 
  • 2 מקלות קינמון
  • 1/2 כוס מים

הכנה:

מטגנים את הכבד ב-50 גרם חמאה ומתבלים במלח ופלפל. פורסים את הבצל ומאדים אותו בשארית החמאה עד לקבלת צבע זהוב.

כאשר הכבד והבצל קרים, טוחנים אותם היטב, כולל החמאה המומסת, עם הברנדי.

מרפדים תבנית אינגליש בניילון נצמד. על הניילון מפזרים את הפיסטוקים. יוצקים את תערובת הכבד על הפיסטוק ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

חותכים תאנים לפרוסות בעובי של כ-3 מ"מ. מערבבים עם שאר חומרי הרוטב ומבשלים בחום נמוך כ-20 דקות למרקם ריבתי.

מוציאים את הכבד מהתבנית. פורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומגישים על צלחת בליווי ריבת התאנים וטוסטונים.

באדיבות השף מאיר רוזנברג

פטה כבד עוף


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו