שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רפי כהן
רפי כהן

הדרך הטובה ביותר להכין קבאב היא לשפד אותו מעל גריל פחמים, ובתנאי שהשיפוד עומד באוויר ונאחז בדופנות הגריל בלבד, בשום אופן לא על רשת הגריל. כל הרעיון הוא שהבשר ירחף מעל עשן הפחמים. יש להשתמש בשיפודי מתכת שטוחים. חשוב להקפיד שהגחלים יהיו בטמפרטורה נמוכה ובשום אופן אין להניח את השיפודים על הגריל כשהגחלים בוערות. כך מתקבל קבאב מדהים.

המרכיבים ל-6 סועדים:

1 ק"ג בשר טלה (צוואר, שוק עליונה, חזה)
200 גרם שומן טלה (ממכסה הצלעות)
2 בצלים לבנים קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
30 גרם מלח דק
1 כפית זרעי הל טחונים
2 כפות שמן זית
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 כפות מים קרים

הכנה:

טוחנים את הבשר (או מבקשים מהקצב) טחינה דקה.

מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב כ-5 דקות. מניחים במקרר לחצי שעה על מנת שייספגו הטעמים.

טובלים את הידיים במים קרים, קורצים כדור בשר, מעט קטן מכדור טניס, ומהדקים היטב בין הידיים כך שכל האוויר יצא. משפדים את הכדור על שיפוד מתכת ובעזרת ידיים רטובות מעצבים לצורת קבאב - גליל ארוך ושטוח במרכז השיפוד. את שולי השיפוד משאירים נקיים. מדליקים פחמים בגריל וממתינים עד שהגחלים לוחשות ולא בוערות. מניחים את השיפודים במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני וצולים כ-2 דקות מכל צד. מגישים עם טחינה סמיכה, סלט קצוץ וירקות על האש.

צילום: דן פרץ
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ