בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

תבשיל ראש וזנב עם פול ואפונה של רפי כהן

תגובות
תבשיל ראש וזנב עם פול ואפונה
דורעם גונט

מרכיבים (6 מנות):

  • 500 גרם בשר ראש טלה (חתוך לנתחים בינוניים של 5X5 ס"מ בקירוב)
  • 8 זנבות טלה חצויים
  • 8 לשונות טלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 פלפלי שאטה
  • 1 כפית עלי טימין
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 300-400 מ"ל מרק עוף צח או מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם אפונה טרייה
  • 200 גרם פול קטן, טרי וקלוף

הכנה:

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק. מוסיפים את הבצל, פלפלי השאטה ועלי הטימין ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום ומאדים כדקה. מוסיפים את בשר הראש ואת הזנבות וממשיכים לאדות כ-5 דקות על להבה גבוהה.

מוסיפים את מרק העוף (או המים) עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים.

בינתיים, מרתיחים בסיר נוסף 1 ליטר מים עם 2 כפות חומץ וכף מלח ומבשלים את הלשונות כ-50 דקות ברתיחה עדינה. מעבירים למי קרח ומקלפים את הקליפה החיצונית.

מוסיפים את הלשונות לתבשיל ומבשלים כשעתיים נוספות.

כשהבשר מתרכך מוסיפים את הפול והאפונה, מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מבריק ועשיר (כ-5 דקות).

מדריך הטלה השלם של רפי כהן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו