מתכון |

תבשיל ראש וזנב עם פול ואפונה של רפי כהן

רפי כהן
תבשיל ראש וזנב עם פול ואפונה
רפי כהן

מרכיבים (6 מנות):

  • 500 גרם בשר ראש טלה (חתוך לנתחים בינוניים של 5X5 ס"מ בקירוב)
  • 8 זנבות טלה חצויים
  • 8 לשונות טלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 פלפלי שאטה
  • 1 כפית עלי טימין
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 300-400 מ"ל מרק עוף צח או מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם אפונה טרייה
  • 200 גרם פול קטן, טרי וקלוף

הכנה:

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק. מוסיפים את הבצל, פלפלי השאטה ועלי הטימין ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום ומאדים כדקה. מוסיפים את בשר הראש ואת הזנבות וממשיכים לאדות כ-5 דקות על להבה גבוהה.

מוסיפים את מרק העוף (או המים) עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים.

בינתיים, מרתיחים בסיר נוסף 1 ליטר מים עם 2 כפות חומץ וכף מלח ומבשלים את הלשונות כ-50 דקות ברתיחה עדינה. מעבירים למי קרח ומקלפים את הקליפה החיצונית.

מוסיפים את הלשונות לתבשיל ומבשלים כשעתיים נוספות.

כשהבשר מתרכך מוסיפים את הפול והאפונה, מגבירים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מבריק ועשיר (כ-5 דקות).

מדריך הטלה השלם של רפי כהן

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות