בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מוח טלה בחמאת עגבניות ולימון

תגובות

מרכיבים (6 מנות):

  • 6 מוחות טלה נקיים וחצויים
  • 1 כוס קמח
  • חצי כף מלח דק
  • 1 כוס חמאה מזוקקת

לחמאת עגבניות ולימון:

  • 2 כפות חמאה מזוקקת
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס גס
  • 1 כוס עגבניות מנומרות או שרי תמר חצויות
  • 1 כוס עגבניות שרי צהוב חצויות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס מיץ עגבניה (חוצים עגבניה וסוחטים)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 5 עלי זעתר טרי
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל לבן גרוס
  • 100 גרם חמאה צהובה קרה חתוכה לקוביות

 

דן פרץ

הכנה:

מערבבים את הקמח והמלח, טובלים את המוחות ומנערים מעט.

מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת ומטגנים את המוחות מכל הצדדים עד לגוון זהוב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מחממים 2 כפות חמאה מזוקקת בסיר רחב ושטוח. מוסיפים פלפל חריף, מאדים כדקה ומוסיפים את העגבניות החצויות.

מאדים כדקה ומוסיפים את השום. מאדים כדקה נוספת ומוסיפים מיץ עגבניה, מיץ לימון, זעתר, מלח ופלפל ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המוחות ויוצקים בעזרת כף מעל כל מוח מנוזלי חמאת העגבניות והלימון. מבשלים 2 דקות נוספות ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו