מתכון: מרק רגל ועצמות טלה

רפי כהן
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רפי כהן

מרכיבים (6 מנות):

למרק:

  • 4 רגלי טלה נקיות ופרוסות לנתחים של 3 ס"מ
  • 1 ק"ג עצמות טלה (ספריבס, זנב, שוק, צוואר, צלעות)
  • חצי ק"ג בשר טלה (כתף, שוק, צוואר) חתוך לנתחים של 5X5 ס"מ
  • 2 עלי דפנה
  • 2 עלי מרווה
  • 5 ליטר ציר עוף צח (או מים)
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות מלח
  • חצי כף פלפל לבן גרוס
  • 6 שיני שום קצוצות
  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס

לירקות:

  • 3-4 לפתות קלופות וחתוכות לפרוסות בינוניות
  • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות בינוניות
  • 1 כרישה ירוקה פרוסה דק
  • 20 ראשי כרוב ניצנים חצויים
  • 200 גרם פול טרי, קטן וקלוף
  • חצאי לימון וכוסברה קצוצה להגשה

הכנה:

מכניסים לסיר עמוק את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-3 שעות.

כעבור 3 שעות מוסיפים את הירקות פנימה וממשיכים לבשל כחצי שעה.

מוזגים לצלחות הגשה, מוסיפים כוסברה קצוצה וסוחטים מיץ לימון טרי על המרק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ