מתכון: מרק רגל ועצמות טלה
רפי כהן

מרק רגלצילום: רותם מימון
רפי כהן
מרכיבים (6 מנות):
למרק:
- 4 רגלי טלה נקיות ופרוסות לנתחים של 3 ס"מ
- 1 ק"ג עצמות טלה (ספריבס, זנב, שוק, צוואר, צלעות)
- חצי ק"ג בשר טלה (כתף, שוק, צוואר) חתוך לנתחים של 5X5 ס"מ
- 2 עלי דפנה
- 2 עלי מרווה
- 5 ליטר ציר עוף צח (או מים)
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות מלח
- חצי כף פלפל לבן גרוס
- 6 שיני שום קצוצות
- חצי כפית פלפל שאטה גרוס
לירקות:
- 3-4 לפתות קלופות וחתוכות לפרוסות בינוניות
- 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות בינוניות
- 1 כרישה ירוקה פרוסה דק
- 20 ראשי כרוב ניצנים חצויים
- 200 גרם פול טרי, קטן וקלוף
- חצאי לימון וכוסברה קצוצה להגשה
הכנה:
מכניסים לסיר עמוק את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-3 שעות.
כעבור 3 שעות מוסיפים את הירקות פנימה וממשיכים לבשל כחצי שעה.
מוזגים לצלחות הגשה, מוסיפים כוסברה קצוצה וסוחטים מיץ לימון טרי על המרק.