מתכון: מרק רגל ועצמות טלה

רפי כהן
מרק רגל
רפי כהן

מרכיבים (6 מנות):

למרק:

  • 4 רגלי טלה נקיות ופרוסות לנתחים של 3 ס"מ
  • 1 ק"ג עצמות טלה (ספריבס, זנב, שוק, צוואר, צלעות)
  • חצי ק"ג בשר טלה (כתף, שוק, צוואר) חתוך לנתחים של 5X5 ס"מ
  • 2 עלי דפנה
  • 2 עלי מרווה
  • 5 ליטר ציר עוף צח (או מים)
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות מלח
  • חצי כף פלפל לבן גרוס
  • 6 שיני שום קצוצות
  • חצי כפית פלפל שאטה גרוס

לירקות:

  • 3-4 לפתות קלופות וחתוכות לפרוסות בינוניות
  • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות בינוניות
  • 1 כרישה ירוקה פרוסה דק
  • 20 ראשי כרוב ניצנים חצויים
  • 200 גרם פול טרי, קטן וקלוף
  • חצאי לימון וכוסברה קצוצה להגשה

הכנה:

מכניסים לסיר עמוק את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-3 שעות.

כעבור 3 שעות מוסיפים את הירקות פנימה וממשיכים לבשל כחצי שעה.

מוזגים לצלחות הגשה, מוסיפים כוסברה קצוצה וסוחטים מיץ לימון טרי על המרק.

המתכון פורסם לראשונה בכתבתה של רונית ורד - מדריך הטלה השלם

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות