בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: כתף כבש צלויה

מנה מרשימה של כתף כבש על מצע תפוחי אדמה, בצל ותבלינים, צלויה היטב בתנור עם כוס יין לבן וענפי טימין

2תגובות

חומרים:

  • 3 ק"ג כתף כבש טרי עם העצם
  • כוס יין לבן יבש
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
  • 1 ק"ג בצל חתוך לטבעות
  • 2 ראשי שום חצויים, לא קלופים
  • 10 ענפי קורנית (טימין) טרי
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אבקת קארי

הכנה:

מניחים את הכתף על גבי משטח, יוצקים עליה מעט שמן זית, תבלינים ומעסים היטב.

בכלי נפרד מתבלים את תפו"א ובצל עם אותם תבלינים ומסדרים על תבנית משומנת קלות.

מניחים מעל את כתף הכבש ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-250 מעלות. צולים במשך 10-15 דקות להשחמה.

לאחר שהכתף שחומה עוטפים בנייר אלומיניום את התבנית, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים בצלייה במשך שעתיים.

מוציאים מהתנור וממתינים כ-20 דקות לפני פריסת הכתף כדי למנוע התייבשות ובריחת נוזלים ממנה.

באדיבות שף מוריס הנדלר

עידוא דגן

עוד מתכונים בשריים: אוסובוקו עגל | תבשיל פרסי חגיגי עמוס כל טוב | חצילים ממולאים בשר עם לימון כבוש



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו