מתכון: כתף כבש צלויה
מנה מרשימה של כתף כבש על מצע תפוחי אדמה, בצל ותבלינים, צלויה היטב בתנור עם כוס יין לבן וענפי טימין
מוריס הנדלר, שף אורח

כתף כבש צלויהצילום: עידוא דגן
מוריס הנדלר, שף אורח
חומרים:
- 3 ק"ג כתף כבש טרי עם העצם
- כוס יין לבן יבש
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
- 1 ק"ג בצל חתוך לטבעות
- 2 ראשי שום חצויים, לא קלופים
- 10 ענפי קורנית (טימין) טרי
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אבקת קארי
הכנה:
מניחים את הכתף על גבי משטח, יוצקים עליה מעט שמן זית, תבלינים ומעסים היטב.
בכלי נפרד מתבלים את תפו"א ובצל עם אותם תבלינים ומסדרים על תבנית משומנת קלות.
מניחים מעל את כתף הכבש ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-250 מעלות. צולים במשך 10-15 דקות להשחמה.
לאחר שהכתף שחומה עוטפים בנייר אלומיניום את התבנית, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים בצלייה במשך שעתיים.
מוציאים מהתנור וממתינים כ-20 דקות לפני פריסת הכתף כדי למנוע התייבשות ובריחת נוזלים ממנה.
עוד מתכונים בשריים: אוסובוקו עגל | תבשיל פרסי חגיגי עמוס כל טוב | חצילים ממולאים בשר עם לימון כבוש