בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: נתח קצבים על סלט חם

בשר צרוב במחבת עם רוטב בצלי שאלוט ויין אדום, מונח על תבשיל ירוקים וירקות שורש

תגובות

חומרים (4 מנות):

  • 1 נתח קצבים טרי
  • 1 קולורבי
  • 2 גזרים
  • 1 סלק
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 לפת
  • 2 שיני שום
  • 10 בצלי שאלוט
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 200 גרם שעועית ירוקה
  • 200 גרם אפונת שלג
  • צרור מנגולד
  • צרור תרד טורקי
  • מעט שמן זית וחמאה
  • עלי טימין ומרווה
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כוס יין לבן
  • חצי כוס יין אדום
  • כוס ציר ירקות

 

הכנה:

מטגנים קלות את בצלי השאלוט עם מעט חמאה. מוסיפים מלח, פלפל, מעט טימין, מעט ציר ירקות, מעט יין אדום. מצמצמים תוך טלטול המחבת עד לזיגוג עדין של הבצלים.

מטגנים קלות בשמן זית את המנגולד, התרד, השעועית הירוקה ואפונת השלג. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים בבישול על אש קטנה, תוך הוספת ציר ירקות, עד קבלת תבשיל בצבעים ירוקים עזים.

חותכים קולרבי, גזרים, סלק, שורש פטרוזיליה ולפת לקוביות. מזגגים כל ירק בנפרד כמו בצלי השאלוט, אך עם יין לבן במקום אדום. מערבבים את כל הירקות המזוגגים, מוסיפים שום ופטרוזיליה קצוצה ומתקנים תיבול.

מחממים מחבת ברזל כבדה בחום גבוה. מטגנים את הבשר בשלמותו מכל הצדדים, מתובל במלח ופלפל. מצננים כעשר דקות. מחממים את כל התוספות ומסדרים על צלחת.

פורסים את הבשר לפרוסות של כס"מ וחצי, ומחזירים לצריבה אחרונה במחבת חמה.

באדיבות השף ירון וינקלר

עוד מתכוני בשר: כתף כבש צלויה | תבשיל פרסי חגיגי עמוס כל טוב | כרוב ממולא עם אורז, עוף ואטריות



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו