שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
נעם דקרס, שף אורח
נעם דקרס, שף אורח

חומרים:

  • 4 נתחים של פילה בקר, רצוי ממרכז הנתח
  • 1 ק"ג בטטות טריות בגודל בינוני
  • 0.5 ק"ג מלח גס
  • 1 חבילה מנגולד טרי
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 0.25 כוס מכל ירק: כרישה, גזר, בצל לבן וגבעולי סלרי, קצוצים גס
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 גבעולים של תימין, פטרוזיליה וטרגון
  • 5 גרגירי פלפל שחור שלמים, מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1 עלה דפנה
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • 0.25 כוס + 2 כפות שמן זית

הכנה:

צילום: דניאל לילה

מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את הבטטות היטב, אך לא מקלפים אותן. מפזרים מלח גס בתבנית אפייה ומניחים מעל את הבטטות. אופים 30-45 דקות, עד שהבטטות רכות לגמרי.

מצננים מעט ומוציאים את תוכן הבטטות מהקליפה לקערה. מוסיפים רבע כוס שמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים ומתקנים תיבול.

מניחים בסיר קטן כרישה, גזר, בצל לבן וסלרי, עשבי התיבול, סוכר, פלפל שחור שלם ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך מעט. מסננים ומתבלים במעט מלח.

שוטפים מנגולד ומפרידים בסכין בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים. פורסים את הגבעולים לרוחב. קורעים את העלים לפיסות גסות.

מחממים מחבת כבדה או גריל ומשמנים בשמן קנולה. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל לפי הטעם. כאשר המחבת לוהטת, צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים ומנמיכים את הלהבה.

מחממים מחבת נוספת. מוסיפים 2 כפות שמן זית. כאשר המחבת חמה מאוד מוסיפים גבעול מנגולד קצוץ. מאדים כ-2 דקות ומוסיפים קרעי עלים ירוקים. מאדים כ-2 דקות, מתבלים במלח ומסירים מהאש.

מניחים על צלחת פירה, מנגולד מאודה ומעל נתח בשר. יוצקים עליו מעט מהרוטב ומגישים.

באדיבות שף נעם דקרס

עוד מתכונים: קציצות יווניות |האחות הקטנה והטעימה של הלזניה|סיניה|תבשיל בקר ובירה

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ