בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פילה בקר עם פירה בטטה ורוטב יין

תגובות

חומרים:

  • 4 נתחים של פילה בקר, רצוי ממרכז הנתח
  • 1 ק"ג בטטות טריות בגודל בינוני
  • 0.5 ק"ג מלח גס
  • 1 חבילה מנגולד טרי
  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 0.25 כוס מכל ירק: כרישה, גזר, בצל לבן וגבעולי סלרי, קצוצים גס
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 גבעולים של תימין, פטרוזיליה וטרגון
  • 5 גרגירי פלפל שחור שלמים, מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1 עלה דפנה
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • 0.25 כוס + 2 כפות שמן זית

 

דניאל לילה

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים את הבטטות היטב, אך לא מקלפים אותן. מפזרים מלח גס בתבנית אפייה ומניחים מעל את הבטטות. אופים 30-45 דקות, עד שהבטטות רכות לגמרי.

מצננים מעט ומוציאים את תוכן הבטטות מהקליפה לקערה. מוסיפים רבע כוס שמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים ומתקנים תיבול.

מניחים בסיר קטן כרישה, גזר, בצל לבן וסלרי, עשבי התיבול, סוכר, פלפל שחור שלם ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך מעט. מסננים ומתבלים במעט מלח.

שוטפים מנגולד ומפרידים בסכין בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים. פורסים את הגבעולים לרוחב. קורעים את העלים לפיסות גסות.

מחממים מחבת כבדה או גריל ומשמנים בשמן קנולה. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל לפי הטעם. כאשר המחבת לוהטת, צורבים את נתחי הבשר מכל הצדדים ומנמיכים את הלהבה.

מחממים מחבת נוספת. מוסיפים 2 כפות שמן זית. כאשר המחבת חמה מאוד מוסיפים גבעול מנגולד קצוץ. מאדים כ-2 דקות ומוסיפים קרעי עלים ירוקים. מאדים כ-2 דקות, מתבלים במלח ומסירים מהאש.

מניחים על צלחת פירה, מנגולד מאודה ומעל נתח בשר. יוצקים עליו מעט מהרוטב ומגישים.

באדיבות שף נעם דקרס

עוד מתכונים: קציצות יווניות | האחות הקטנה והטעימה של הלזניה | סיניה | תבשיל בקר ובירה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו