מתכון: כתף בקר בחומץ בלסמי

איילת ציוני, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
איילת ציוני, שפית אורחת

כתף בקר בחומץ בלסמי של השפית איילת ציוני

חומרים:

2 ק"ג נתח צלי בקר

כוס וחצי שום טרי פרוס

3 גבעולי רוזמרין מופרדים

2 כפות חומץ בלסמי; 1/2 כף פלפל אנגלי גרוס גס; 5 עלי דפנה; 1/2 1 כפות קארי; 1/2 כף פלפל שחור טחון גס; 1/2 כף סוכר; 5 כפות שמן קנולה; 2 כפות שמן זית

הכנה:

מכניסים את הכתף לסיר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה.

מבשלים על אש נמוכה כ-3 שעות. מדי פעם הופכים את הכתף ובודקים אם צריך להוסיף מים. מקררים ומשרים את הכתף בציר שבו בושלה לילה במקרר.

חותכים את הכתף לפרוסות של ס"מ.

בשמן קנולה ושמן זית מטגנים שום ורוזמרין. מוסיפים קארי, הפלפל שחור וסוכר ומערבבים. מוסיפים חומץ בלסמי ומחכים כדקה. מוסיפים ציר הבשר. כשהציר רותח מוסיפים את נתחי הכתף. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לחצי (עד 30 דקות)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ