מתכון: צלעות טלה עם בטטות של השף שגב משה

עם מייפל או עם דבש, השף שגב משה מגיש צלעות טלה עם בטטות מתקתקות, במתכון קל להכנה ופשוט, מתוך ספרו החדש "מהשוק למטבח"

שגב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צלעות טלה של השף שגב משה
שגב משה, שף אורח

החומרים:

  • 8 צלעות טלה עם עצם חשופה, ארוכה ככל האפשר
  • שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 5 גבעולי רוזמרין קצוצים דק
  • 3 כפות פורט או יין אדום מתוק
  • 2 בטטות קטנות
  • מלח גס

לרוטב:

  • 1 גבעול למון גראס קצוץ דק
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 פלפל צ'ילי טרי או קורט מיובש
  • 1 כפית חומץ יין אדום
  • 1/2 כוס סירופ מייפל / דבש / סילאן

להגשה:

  • 2 אפרסמונים או מנגו בוסר אחד, קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר
  • 1 גבעול רוזמרין

ההכנה:

מחממים תנור ל-240 מעלות. מורחים את הבטטות בשמן זית, מפזרים מלח ואופים כ-20 דקות, עד שהתרככו.

מכינים את הרוטב, מטגנים בסיר קטן את הלמון גראס עם שמן זית, שום וצ'ילי עד שהתחילו להזהיב. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומוסיפים את המייפל. מביאים לרתיחה ומסננים.

מעסים את הצלעות בשמן זית, שום, רוזמרין ויין אדום וצולים על מחבת לוהטת, 3-2 דקות מכל צד.

להגשה, מוציאים את הבטטות מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מעמידים את הצלעות על צד הבשר ויוצקים מעל רוטב. מגישים עם קוביות מנגו ומחטי רוזמרין.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ