הארץ
הארץ

מתכון למפרום כרובית ותפוחי אדמה של השף שי טנא (ביסטרו הכובשים)

"מפרום הוא המאכל הכי מזוהה והכי מפורסם בעדה הטריפוליטאית. ההכנה אמנם לא פשוטה אבל הוא טעים להפליא. עבורי הוא מסמל אוכל של בית וטעמים מבית ילדותי".

חומרים:

6 תפוחי אדמה בינוניים

כרובית קטנה מחולקת ל-4 חלקים

2 כפות רסק עגבניות

3 ביצים

1/2 כוס קמח

1 כוס שמן קנולה

בצל סגול גדול

1/4 כפית קינמון

מלח ופלפל

למלית:

300 גרם בשר טחון

בצל סגול קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

שתי כפות עלי פטרוזיליה קצוצה

כף בהרט

2 כפות פירורי לחם

ביצה

מלח ופלפל

המפרום הראשון שליצילום: אנטולי מיכאלו

ההכנה:

את חומרי המלית מעבירים לקערה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.

חוצים 4 תפוחי אדמה לאורך כך שיתקבלו 8 חצאים. כל חצי חותכים לאורך כך שיתקבל "כיס" למילוי, אותו ממלאים בתערובת.

בסיר עם מים חולטים את הכרובית עד שזו מתרככת. מסננים וגם כאן יוצרים בכל חלק "כיס" למילוי וממלאים בתערובת הבשר.

בקערה טורפים את הביצים עם כף רסק עגבניות עד לקבלת מסה אחידה. בקערה נפרדת מניחים את הקמח.

מצפים את תפוחי האדמה הממולאים והכרובית בקמח ולאחר מכן בקערת הביצים מכל צד. מטגנים בסיר את תפוחי האדמה והכרובית עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

פורסים את שני תפוחי האדמה הנותרים ואת הבצל הסגול לפרוסות דקות ומערבבים יחד עם כף רסק עגבניות. מסדרים בתחתית סיר רחב.

מעל מניחים את תפוחי האדמה והכרובית כאשר המילוי כלפי מעלה. מוסיפים 3 כפות שמן ומים עד ס"מ מהמפרום (המילוי נמצא מחוץ למים).

מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-45 דקות (עד שתפוחי האדמה רכים).

מגישים לצד קוסקוס או אורז לבן.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ