בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מנות הדגל

איך מכינים את השניצל של "קפה נואר"

השבוע במדור "מנות הדגל", רפי בדר, המסעדן שהקים את קפה נוּאר לפני 17 שנה, מספר את סיפורה של מנת השניצל הפופולארית במדינה. מצורף חינם: המתכון לשניצל של קפה נואר

13תגובות
שניצל של נואר
גיל לביא

רפי בדר מקפיד לטעום את השניצל של קפה נואר מדי שבוע, מאז שהקים אותו, בשנת 1997. מאז ועד היום, הפך המקום למוסד ותיק, שאולי הכי מזוהה עם השניצל שלו, שהפך בינתיים למנת דגל לאומית. בזמנו, היה זה יענקלה שיין, השף שיצר את התפריט, שהמליץ להתמחות בשניצלים, כשהעקרונות שנשמרו גם היום הם טריות והקפדה על איכות. בכפיפה עם אלו, טועם בדר את המנה כל שבוע, כבר 17 שנה.

"אין סוד למנה...מעבר ללטעום ולבדוק מדי שבוע, הסחורה מגיעה טרייה כל יום, זה שניצל טרי שלא מגיע למקפיא - הוא נדפק, מקומח ומצופה במקום, בעת ההזמנה" מספר בדר.

המקום מציע שלושה סוגי שניצל: עוף (הקלאסי), עגל (וינאי) וחזיר (צלע "לבן"), כשהראשון הוא גם הראשון במכירות ועם 6,800 מנות שניצל שנמכרות מדי חודש, וזה עוד לפני שחישבנו את מספר המנות הנמכרות במסעדת סבסטיאן ההרצליינית, אף היא  חלק מקבוצת "נוּאר", יחד עם קפה נחמני והקומה הרביעית).

על הקונספט פורץ הדרך, לפחות במונחי שנת 97, של להציע אוכל יומיומי הנעשה באופן מקצועי, מסביר בדר כי היה זה ניסיון מודע, "ליצור תפריט גנרי, שאפשר לחזור אליו כל יום, ולאכול שניצל שהוא לכאורה רגיל, אבל עשוי היטב והכי חשוב: לאכול אותו במסעדה, עם אווירה".

בדר מתאר את השינוי בתפיסה, של לאכול שניצל במסעדה, כעניין של זמן ותרבות: "גדלנו פה על צנע וסגפנות, לאכול שניצל במסעדה זה משהו שצריך לחשוב עליו פעמיים. אני זוכר כשהייתי נער, לא הייתי מעז לנסוע במונית, כי זה בזבוז של כסף וזה לא תקין. אמי הייתה אומרת: 'תראו את אלו - יושבות בבית קפה', כאילו זה משהו פסול. אבל היום זה שונה, התפיסה שונה. ולאכול במסעדה זה חלק מתרבות, ואפשר לצאת מהמשרד ולאכול שניצל במסעדה בצהריים ואפשר אפילו לשתות כוס יין".

מעדיפים להישאר בבית, ובכל זאת להכין את השניצל המצוין של קפה נואר?

המתכון לשניצל של קפה נואר

חומרים (ל-6 מנות):

לצלחת הקמח:

200 גרם קמח

לבלילת הביצים:

7 ביצים

60 גרם חרדל דיזון חלק

*טורפים לבלילה חלקה

לקערת פרורי הלחם:

500 גרם פירורי לחם

10 גרם מלח שולחן

5 גרם פלפל שחור גרוס

*מערבבים

לחזה העוף:

6 חזות עוף  פרפר משקל 180 גרם כל אחד

לטיגוון:

מחבת רחבה עם 3 סנטימנטרים שמן צמחי (קנולה או סויה)

*שי כספי, שף קבוצת קפה נוּאר ממליץ: לפרוס נייר אפייה על חזה העוף ולשטח עם פטיש שניצלים לעובי של שלושה מילימטר

ההכנה:

טובלים את חזה העוף המשוטח בצלחת הקמח משני הצדדים ומנערים את שאריות הקמח.

טובלים בתערובת הביצים.

טובלים בתערובת פירורי הלחם.

מטגנים את החזות עד הזהבה משני הצדדים ומניחים על נייר סופג.

מגישים עם פלח לימון.

ניתן להגיש בליווי פירה, צ'יפס, תפוח אדמה אפוי, ירקות מאודים ועוד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו