בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

תבשיל בשר בקר בניחוח אסיאתי

בלחמנייה מאודה או עם אורז, לארוחת ערב חגיגית או לארוחת צהריים: תבשיל בקר בבישול ארוך מאוד על בסיס סויה שיזרוק אתכם למזרח ובחזרה, עם טוויסט מפתיע בדמות כוכב אניס

4תגובות
תבשיל בשר בקר בניחוח אסיאתי בלחמנייה מאודה
מתן שופן

הכותרת היא אמנם הנושא של מסיבת הסיום של כיתה יב', אבל לא בשנים הנוראיות האלו אני מתכוון לעסוק. אחד המקומות שאני יותר נהנה לסעוד בהם הוא The Bun בסמוך לשוק הכרמל. המנה הקבועה היא כמובן ה"מפורק": לחמנייה מאודה רכה וסופר-נימוחה במילוי של בשר בקר ורוטב ברביקיו. באחד הביקורים במקום, בין ביס לביס, הינשוף תהה בינו לביני למה לא ניסיתי להכין כזה אף פעם. למה לא בעצם? כלי אידוי חשמלי כבר יש.

אני לא מתיימר לחקות את המקום, ולמרות שהאתגר התחיל בכלל בלחמניות מאודות - המתכון הנוכחי עוסק דווקא במילוי הנפלא שעלה בידיי להכין: תבשיל בקר בבישול ארוך מאוד על בסיס סויה וניחוח עז של אניס הודות לטרגון ולכוכב המנה: כוכב אניס. מדהים להיווכח איך הוא מעשיר כל כך תבשיל שלם ונותן לו עומק שלם של טעמים. לאחרונה, יצא לי לשוחח עם שף ערן זינו שמגדיר עצמו כמי שנהנה מאוד לבשל עם כוכב אניס, ולטענתו המנוסה, החוכמה בכוכב אניס היא להצליח להשתמש בו מבלי שהסועד יזהה אותו מיד. נקודה למחשבה. 

בכל אופן, התבשיל מאופיין במליחות גבוהה יחסית (כאמור, הבסיס הוא סויה), ולכן מומלץ לשדך אותו לתוספות אנמיות יחסית בעלות כושר ספיגה גבוה. נניח, לחמניות מאודות (אני משתמש במתכון הזה להכנה שלהן). תוסיפו לזה גם ירקות טריים כמו בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה וגם רוטב סרירצ'ה, וקיבלתם את הבאן המושלם.

מתכון לבשר בקר בבישול ארוך ובניחוח אסייתי

חומרים (4-6 סועדים, תלוי עם מה מוגש):

ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך (אני השתמשתי בגוש אונטריב שלם על העצם. מומלץ בחום)
3-4 שיני שום
חצי כוס סויה
כפית פלפל שחור גרוס
ענף טרגון
כפית זרעי כוסברה
גזר
ענף סלרי
בצל לבן
2 כפות דבש
כוכב אניס
ג'ינג'ר טרי
פלפל ירוק חריף
שמן זית

ההכנה:

מתן שופן

ראשית, מכינים את המשרה: סויה, פלפל שחור, זרעי כוסברה (כתושים. זה הזמן להוציא את העלי והמכתש), טרגון, דבש ושן שום פרוסה דק. מניחים את נתח הבשר בתוך תבנית רחבה, שופכים עליו את המשרה, מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

מתן שופן

מכינים את הבסיס של התבשיל: גזר, בצל וסלרי. חותכים אותם בצורה גסה, מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק וזורקים אותם פנימה. מאדים אותם במשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את נתח הבשר. "סוגרים" (צורבים) אותו היטב משני הצדדים. לאחר מכן, מוסיפים לסיר את שאר המשרה.

מתן שופן

קוצצים ג'ינג'ר טרי (לפי הטעם. אני השתמשתי בחתיכה בגודל 3X3), קצת צ'ילי ירוק חריף (תלוי בסיבולת שלכם) ושתי שיני שום. מוסיפים לסיר. מוסיפים מעט מים רותחים (כחצי כוס).

מתן שופן

מוסיפים לתבשיל את אורח הכבוד - כוכב האניס.

מתן שופן

מביאים את הסיר לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, ומכסים. אם חסרים נוזלים, זה הזמן להוציא את קופסאות הסויה שאגרתם מכל משלוחי הסושי (כל קופסה כזו שווה כשלוש כפות סויה). אפשר להוסיף איזו קופסה אחת או שתיים. מדי פעם הופכים את הנתח. סה"כ זמן בישול: כשעתיים וחצי.

תבשיל בשר בקר בניחוח אסיאתי בלחמנייה מאודה
מתן שופן

**חלק מהתמונות הן במסגרת שיתוף פעולה עם המעצבת המוכשרת סיוון סגל.

___

מתן שופן הוא צלם וכתב אוכל ובעל הבלוג טוניס שולחן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו