ברק אלמיש, שף אורח
עוף קונפי בזיגוג הדרים; ברקע - זיתים עם עגבניות שרי, פוקצ'ה עם סלסה ושמן זית ובלסמי
צילום: דודו בכר
ברק אלמיש, שף אורח

מתכון לעוף קונפי בזיגוג עדין של הדרים

חומרים עבור 4 סועדים:

4 יחידות גדולות של כרעיים עוף טרי

1 ליטר מיץ תפוזים סחוט

150 גרם דבש

6 יחידות פלפל אנגלי שלם

6 עלי דפנה

20 גרם תימין

קורט מלח

קורט פלפל

ההכנה:

מניחים בתבנית עמוקה (המתאימה לתנור) את הכרעיים כשהעור כלפי מעלה.
בכלי נפרד מערבבים את מיץ התפוזים, הדבש, עלי הדפנה, הפלפל אנגלי, והתימין עד לקבלת רוטב אחיד, אותו יוצקים מעל העוף עד לכיסוי.
מכסים את התבנית בנייר פרגמנט ואוטמים היטב עם נייר כסף.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה. בסיום, מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ומשאירים למשך שעתיים וחצי.
לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ונייר הפרגמנט ומשאירים בתנור על מצב גריל עד שהעור מושחם ויפה.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט בחוץ, בזהירות ובעזרת תרבד מוציאים את הכרעיים מהנוזל ומניחים בכלי אחסון לחימום עם קצת נוזל.
מסננים את שארית הנוזל, מקפים את עודף השומן, מעבירים לסיר ומצמצמים על האש עד שהרוטב הופך לזיגוג שמרקמו נראה כמו סירופ. מקררים ומאחסנים בכלי נפרד.

להגשה:

מחממים בטוסטר אובן או במיקרו (או בתנור שמכוון ל 180) את העוף עד שהעור נהייה קריספי (אפשר גם בטוסטר אובן או במיקרו) יוצקים קצת מהזיגוג כאשר העוף יוצא מחימום מגישים עם אורז, פירה או סתם ככה לבד.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ