מנות הדגל

להכין את השקשוקית של מחניודה

איך מכניסים את שוק מחנה יהודה כולו לצלחת? אסף גרניט מכין את השקשוקית, שלמעשה מגלמת את כל מה שטוב בשוק הזה: הטחינה, הבשר, העמבה והפיתה על הגז

אסף גרניט, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים10
בשר טחון עם צנוברים ועגבניות מרכיבים את השקשוקית של מחניודה
בשר טחון עם צנוברים ועגבניות מרכיבים את השקשוקית של מחניודהצילום: באדיבות המקום
אסף גרניט, שף אורח

מתכון לשקשוקית של מחניודה

המנה נולדה סביב שולחן במהלך סיעור המוחות של שלושת השפים שהקימו את מחניודה (יוסי אלעד, אורי נבון ואנוכי) כשהרעיון היה איך להביא את השוק בתוך צלחת. ומהו השוק? הטחינה שלו, העמבה, המעורב הירושלמי, הבשר הטחון והקבבים, הצבעוניות והצנוברים המפורסמים של העיר ואיך לא הפיתה על הגז. בסדנאות שהתחלנו לקיים במסעדה אנחנו חוזרים אל השוק ואל ההשפעה שלו עלינו ועל המטבח שלנו.

חומרים:

2 בצלים גדולים קצוץ

10 שיני שום קצוץ

1 ק"ג בשר טחון 

200 גרם בשר טלה טחון עם שומן

50 גרם צנובר

60 גרם פיסטוק

2 כפות עמבה

כף כמון

כף וחצי לימון כבוש

כף וחצי אריסה

מיץ לימון משני לימונים

מלח, פלפל

סומק

ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי פירוקו לתערובת אחידה. קולים את הצנוברים והפיסטוקים ומוסיפים לסיר.

לאחר שהבשר מתחיל להיעשות מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות תוך כדי תשומת לב לא לייבש את הבשר.

ההגשה: 

כף טחינה מלמטה (או יותר - לפי הטעם), מנה נדיבה מהבשר ועליו מעט מהנוזל של התבשיל כולו. בשביל להשלים את החוויה הגישו עם מטבלים בצד של פסטו, אריסה, טפנד זיתים, יוגורט עם טחינה גולמית (כמו שאנחנו מגישים במסעדה) והכי חשוב - אל תשכחו את הפיתה על הגז.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ