בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מנות הדגל

להכין את השקשוקית של מחניודה

איך מכניסים את שוק מחנה יהודה כולו לצלחת? אסף גרניט מכין את השקשוקית, שלמעשה מגלמת את כל מה שטוב בשוק הזה: הטחינה, הבשר, העמבה והפיתה על הגז

10תגובות
בשר טחון עם צנוברים ועגבניות מרכיבים את השקשוקית של מחניודה
באדיבות המקום

מתכון לשקשוקית של מחניודה

המנה נולדה סביב שולחן במהלך סיעור המוחות של שלושת השפים שהקימו את מחניודה (יוסי אלעד, אורי נבון ואנוכי) כשהרעיון היה איך להביא את השוק בתוך צלחת. ומהו השוק? הטחינה שלו, העמבה, המעורב הירושלמי, הבשר הטחון והקבבים, הצבעוניות והצנוברים המפורסמים של העיר ואיך לא הפיתה על הגז. בסדנאות שהתחלנו לקיים במסעדה אנחנו חוזרים אל השוק ואל ההשפעה שלו עלינו ועל המטבח שלנו.

חומרים:

2 בצלים גדולים קצוץ

10 שיני שום קצוץ

1 ק"ג בשר טחון 

200 גרם בשר טלה טחון עם שומן

50 גרם צנובר

60 גרם פיסטוק

2 כפות עמבה

כף כמון

כף וחצי לימון כבוש

כף וחצי אריסה

מיץ לימון משני לימונים

מלח, פלפל

סומק

ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי פירוקו לתערובת אחידה. קולים את הצנוברים והפיסטוקים ומוסיפים לסיר.

לאחר שהבשר מתחיל להיעשות מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות תוך כדי תשומת לב לא לייבש את הבשר.

ההגשה: 

כף טחינה מלמטה (או יותר - לפי הטעם), מנה נדיבה מהבשר ועליו מעט מהנוזל של התבשיל כולו. בשביל להשלים את החוויה הגישו עם מטבלים בצד של פסטו, אריסה, טפנד זיתים, יוגורט עם טחינה גולמית (כמו שאנחנו מגישים במסעדה) והכי חשוב - אל תשכחו את הפיתה על הגז.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו