בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בניחוח כפרי: שוק טלה ותבשיל פריקה

בצלים, לימונים, תבלינים ושוק טלה אחת - תעדכנו את רשימת הקניות כי זה המתכון הטעים של השף יזהר סהר (ממסעדת רוטנברג) שיעשה לכם את השבת

תגובות
שוק טלה מפורק עם תבשיל פריקה
חיים יוסף

איזה כיף שהסופ"ש הגיע - הרחובות נרגעים, השמש מפרגנת, והצורך בריחות מנחמים שיבלבלו את השכנים בחדר המדרגות הוא בלתי נמנע. לכבוד קבלת השבת של המדור, מסעדת רוטנברג הקסומה מעמק המעיינות מגלה לנו את הגרסה שלה למנה שתשלים את החוויה - שוק טלה מפורק עם תבשיל פריקה חמאתי שכל המשפחה תאהב. ראוי לציין שאת המנה המקורית ואת שאר תוצריה, רוקחת המסעדה מבשר עם תו תקן של "חי בריא", שמבטיח מוצר מקומי ואיכותי שמקורו בבעלי חיים שגדלו בהתאם לדרישות הרווחה הגבוהות ביותר. אז שלחו את הילדים לשחק וחממו תנורים – הגיע הזמן לבשל!   

» מתכוני פטריות שישאירו אתכם בבית
» משהו טוב: מתכוני בשר לשבת
» הכשרות המומלצות של ירושלים
» עסקית הצהריים שתוציא אתכם מהמשרד

שוק טלה בלימונים עם תבשיל פריקה
באדיבות יזהר סהר, שף מסעדת רוטנברג

 

מצרכים לטלה: 

1 שוק טלה מפורק מעצם
10 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מלח ים אטלנטי
שמן זית
3 בצלים קלופים
3 לימונים יפים 

מצרכים  לפריקה: 

2 בצלים קצוצים דק
50 גרם חמאה (ניתן להשתמש בשמן זית במקום)
500 גרם פריקה
750 מ"ל ציר ירקות / מים 
מלח ופלפל

אופן הכנת הטלה:

1. מחממים תנור לחום גבוה (כ- 200 מעלות).
2. מעסים את השוק בתבלינים, שום ושמן הזית. 
3. בתבנית חסינת חום ומרופדת בנייר אפייה מניחים את הבצלים חתוכים לפרוסות עבות, עליהם את שוק הטלה. את הלימונים חוצים, סוחטים מעל הבשר ומניחים גם בתבנית. 
4. מכניסים לתנור למשך כרבע שעה. הופכים את השוק ונותנים עוד רבע שעה בתנור. 
5. מוציאים את התבנית מהתנור, מורידים ל 140-150 מעלות, ואוטמים בנייר כסף. מחזירים לתנור ל 3 עד 4 שעות. תלוי בגודל השוק.
6. כשהבשר עסיסי ורך השוק מוכנה. 
  

מכינים את הפריקה: 

1. ממיסים חמאה בסיר ומאדים את הבצל. 
2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. שוטפים את הפריקה ומוסיפים למים. מחזירים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים את המכסה ומבשלים למשך 20 דקות. 

מגישים: 

על טס גדול ויפה מפזרים את הפריקה. מעליה מניחים את שוק הטלה ומפרקים אותו בעזרת מלקחיים. את הרוטב שנותר בתבנית מוזגים מעל הבשר. בתיאבון.

שוק טלה מפורק עם תבשיל פריקה
חיים יוסף


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו