בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חמישה דברים לעשות עם בשר טחון

מסינייה מקומית, דרך כריך פילי צ'יז סטייק אמריקאי מושחת ועד מוסקה לא מסורתית ולא לגמרי יוונית: השף אסף שנער ממסעדת "חוות צוק" מציע חמישה מתכונים קלים למקרה של רעב בלתי סביר, שצריך לסגור במהרה

תגובות
חומוס משעועית מש ומעליו תבשיל בשר טחון, חוות צוק
מגד גוזני

בשר טחון, קצת כמו נקניקים או נקניקיות שגם שמם הוכפש, הוא דרך מעולה לנצל את כל חלקי הבקר (או הטלה) ולתת כבוד גם למגדל שטרח, לחיי בעל החיים ובעצם לכל התהליך. אנחנו נוטים לזלזל בנתחים זולים ולהעדיף רק סטייקים כמו סינטה, פילה או אנטרקוטים, אבל שימוש נכון בחומר הגלם יכולים לא רק למנוע בזבוז ולהאכיל יותר אנשים, אלא גם להפיק מטעמים מדהימים.

מבחינתי, בשר טחון הוא הדרך היומיומית להתייחס לנושא ה-Nose To Tail, בו אוכלים את כל חלקי הבשר, שאולי נשמע קצת עילאי או מתנשא, אבל הוא למעשה מאוד פשוט ליישום ויכול להיות גם שגרתי, כמו שהוא חשוב או מהותי וחוץ מכל זה, גם ממש טעים.  

סינייה טלה

מנה מקומית שמשלבת את כל טעמי האזור על מגש אחד בו מתקבצים בשר טלה עם צנוברים, עגבניות ורוטב טחינה שעוטף והכל לכדי מנה מחבקת ומנחמת.

חוות הצוק
מגד גוזני

חומרים ל-2 מנות:

2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
1 כף שמן זית
1/4 כוס מים
מלח
מיץ מ-1/2 לימון
3 כפות טחינה
1/4 כפית כמון
500 גרם מסה של קבב מוכנה (לבקש מהקצב)
1 כף צנוברים קלויים
3 עגבניות פרוסות עבה
פלפל
20 עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד שמתקרמל.

מערבבים את המים עם מעט מלח ומיץ לימון ומוסיפים את הטחינה בקצב איטי תוך כדי ערבוב (שיטה הפוכה להכנת טחינה). הטחינה אמורה להיות דלילה וטעימה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכבים את האש, מוסיפים את הכמון מערבבים ומניחים בקערה בצד להתקרר.

מניחים את תערובת הקבב בקערת ערבוב ומוסיפים את הבצל והצנוברים, ומערבבים.

משטחים את התערובת במחבת שטוחה, מסדרים את העגבניות מעל ומפזרים מעט מלח ופלפל.

שופכים את הטחינה מעל הכל ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.

מוציאים מהתנור, מוודאים שהבשר עשוי ומגישים עם מעט פטרוזיליה מעל.

כריך בסגנון פילי צ'יז סטייק

אאחד מכריכי הבשר המפורסמים בארצות הברית מקבל פה פרשנות ים תיכונית, עם קצת שמן זית טוב וגבינה ריחנית.

חות הצוק
מגד גוזני

חומרים ל-4 מנות:

500 גרם בשר טחון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
3 פלפלים אדומים, חתוכים לפרוסות דקות
2 בצלים פרוסים דק
4 לחמניות רכות מאורכות, חצויות
שמן זית
130 גרם גבינת פרובולונה (אפשר להחליף לגבינת מוצרלה מגוררת)

אופן ההכנה:

מחממים מחבת ברזל, מטגנים את הבשר טחון עד שמשחים קלות, מוסיפים מלח ופלפל, ומעבירים את הבשר הטחון לקערה.

באותו המחבת, מטגנים את הפלפל והבצל עד ריכוך. מוסיפים את הבשר הטחון ומסירים מהאש. 

קולים את הלחמניות בתנור עם מעט שמן זית.

מסדרים את הבשר והפלפלים בערימות מעל הלחמניות החצויות.

מפזרים מיד את הגבינה מעל, כך שתותך מעל הבשר.

מסדרים קצת מעל הלחמניות את ערימות הבשר עם הגבינה ומגישים

*ניתן לחלופין לסדר את הבשר, הפלפלים והגבינה מעל חצאי הלחמניות, למקם בתבנית אפייה, ולהכניס הכל לתנור להתכה.

*ניתן להוסיף רטבים לפי טעם אישי והעדפה. 

חומש עם בשר

כמו חומוס עם בשר, אבל בגרסה בריאה יותר (ופחות תופעות לוואי כמו גיזוז טבעי) בה את גרגירי החמצה מחליפה שעועית מש, שנותנת למנה כיוון אחר וקליל יותר.

חות הצוק
מגד גוזני

חומרים ל-4 מנות:

1 כוס שעועית מש
5 שיני שום
8 גבעולי כוסברה
1/4 כפית כמון
מיץ לימון מלימון
1/4 כוס טחינה גולמית
מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לבשר:

2 בצלים לבנים פרוסים דק
2 כפות שמן זית (עדיף ראשון המסיק)
400 גרם בשר טחון: 300 גרם בקר + 100 גרם טלה (אפשר גם100% בשר בקר)
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת מרוקאית
2 כפות צנוברים צלויים
20 עלי פטרוזיליה

לתוספת:

לחם או פיתה
1 בצל חתוך לרבעים
צלוחית זיתים סורים
2 עגבניות, חתוכות לפלחים
4 מלפפונים חמוצים 
פלפלים חריפים ירוקים טריים

אופן ההכנה:

בסיר, מכסים את שעועית המש במים, כאצבע מעל גובהו, ומוסיפים את השום והכוסברה.

מביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות או עד שמתרכך מאוד. במידה והנוזלים מתאדים לגמרי מוסיפים מעט מים.

מסננים ושומרים את הנוזלים.

במעבד מזון, טוחנים את המש והשום תוך כדי הוספת הכמון, הלימון, הטחינה והנוזלים. מתבלים במלח ופלפל, ומעבדים עד שמתקבל ממרח אחיד בצבע אפרפר.

במחבת עם כף שמן זית, מטגנים את הבצלים עד שמזהיבים.

מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל ומשחימים קלות. מוסיפים הכמון והפפריקה. טועמים ומתקנים תיבול.

בקערה עמוקה, עורמים את החומש כך שמתקבלת גומה. מוסיפים את הבשר במרכז ומפזרים את הצנוברים והפטרוזיליה מעל עם מעט שמן זית.

מגישים עם לחם, רבעי בצל, זיתים סורים, רבעי עגבנייה ומלפפונים חמוצים. למי שאוהב, כדאי להוסיף גם פלפל חריף.

ספיחה לאנשים פשוטים

בן דוד הדוד החורג והמגונדר של העראייס, בו הבשר נאפה על או בתוך הפיתה ומקבל סמיכות ורכות של לאבנה וטחינה, מה שהופך את הכל לתענוג עילאי. 

חוות הצוק
מגד גוזני

מכיוון שהנושא הוא פשטות לא אסבך אתכם בהעמדת בצק. אף על פי שאת הספיחה אופים לעיתים על בצק פיתה או בצק שמועשר ביוגורט. למי שמעוניין, אוסיף מתכון* בסוף. במתכון הבסיסי נשתמש בפיתות קנויות.

חומרים ל-4 אנשים:

1 בצל קצוץ
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה
קמצוץ שאטה
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית ציפורן
¼ כפית ג'ינג'ר מיובש
¼ כפית אגוז מוסקט
400 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש בטלה, אם יש)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כפית רכז רימונים
2 כפות טחינה, 2 כפות לאבנה (אופציונלי)
4 פיתות. מפרידים את שני העיגולים ויוצרים מהם 8 בסיסים.
2 כפות צנובר

אופן ההכנה:

במחבת, מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הקצוץ עד שהבצל מזהיב; מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ-3 דקות.

מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב. מוסיפים בהמשך גם את הפטרוזיליה, הכוסברה, העגבניות ורכז הרימונים ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב

ניתן להוסיף 2 כפות טחינה ו-2 כפות לאבנה, להעשרה של תערובת הבשר (לא חובה).

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים את בסיסי הפיתות בשמן זית ואופים בתנור כ-5 דקות.

כשהבשר מוכן, מפזרים כמות אחידה ממנו על כל בסיס פיתה ואופים בתנור כ-10 דקות נוספות.

מגישים חם לשולחן עם צנוברים קלויים מעל.

מתכון להכנת הבצק לבד*

1 כוס מים פושרים
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
¼ כוס שמן זית
1 כף יוגורט

ההכנה:

ב- ¼ כוס מים פושרים ממיסים את השמרים עם הסוכר ומניחים לעמוד כחצי שעה.

בקערת מעבד מזון, מערבבים את כל המרכיבים היבשים (קמח, מלח, אבקת אפייה).

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים כ-2 דקות.

מוסיפים את היוגורט, השמרים והמים בהדרגה, עד שנוצר כדור בצק.

מכסים בשמן זית ומתפיחים במקום חמים עד שהמסה מכפילה את נפחה.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים במילוי הבשר וצובטים את הצדדים ליצירת כיס מרובע שבתוכו הבצק יישב.

מחממים תנור ל-200  מעלות ואופים כ-10 דקות עד שהמאפה מוזהב.

כמו מוסקה 

מעין מנת מוסקה אישית שמורכבת מחצילים אפויים, ממולאים בבשר טחון ועם תפוחי אדמה מלמעלה, כי שיקוץ מעולם לא היה טעים יותר.

חוות הצוק
מגד גוזני

חומרים ל-4 אנשים:

4 חצילים בינוניים מחוררים עם מזלג
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית
1 כף אורגנו
400 גרם בשר טחון
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
1 פחית של עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

"בשמל":

2 שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
2 כף גבינת שמנת
3 כפות פרמזן

להרכבת המנה:

2 תפוחי אדמה אפויים
2 כפות פירורי לחם

ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור תבנית עם 4 החצילים לכ-20 דקות, עד שהם רכים.

בינתיים, מטגנים בסיר את הבצל עם שמן זית עד הזהבה.

מוסיפים את האורגנו ומטגנים תוך כדי ערבוב. בהמשך, מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, וממשיכים לטגן כ-8 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את רסק העגבניות והשום הקצוץ, ומטגנים כ-5 דקות נוספות.

מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות, 1 כוס מים ואת עלי הפטרוזיליה הקצוצים, ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים טעמים.

מערבבים את כל מרכיבי "הבשמל" ושומרים בקירור.

הרכבת המנה:

על תבנית האפייה, חורצים בחציל פתח לאורכו.

פורסים את תפוחי האדמה, מסדרים מעיין מניפה ומתבלים במעט מלח ופלפל.

מוסיפים את תבשיל הבקר לתוך החציל, מוסיפים מ"הבשמל" מעל ומפזרים מעט פירורי לחם.

מכניסים לאפייה בתנור לכ-15 דקות. מוציאים כאשר הבשר חם והבשמל הזהיב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו