חמישה דברים לעשות עם בשר טחון

מסינייה מקומית, דרך כריך פילי צ'יז סטייק אמריקאי מושחת ועד מוסקה לא מסורתית ולא לגמרי יוונית: השף אסף שנער ממסעדת "חוות צוק" מציע חמישה מתכונים קלים למקרה של רעב בלתי סביר, שצריך לסגור במהרה

אסף שנער, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חומוס משעועית מש ומעליו תבשיל בשר טחון, חוות צוק
צילום: מגד גוזני
אסף שנער, שף אורח

בשר טחון, קצת כמו נקניקים או נקניקיות שגם שמם הוכפש, הוא דרך מעולה לנצל את כל חלקי הבקר (או הטלה) ולתת כבוד גם למגדל שטרח, לחיי בעל החיים ובעצם לכל התהליך. אנחנו נוטים לזלזל בנתחים זולים ולהעדיף רק סטייקים כמו סינטה, פילה או אנטרקוטים, אבל שימוש נכון בחומר הגלם יכולים לא רק למנוע בזבוז ולהאכיל יותר אנשים, אלא גם להפיק מטעמים מדהימים.

מבחינתי, בשר טחון הוא הדרך היומיומית להתייחס לנושא ה-Nose To Tail, בו אוכלים את כל חלקי הבשר, שאולי נשמע קצת עילאי או מתנשא, אבל הוא למעשה מאוד פשוט ליישום ויכול להיות גם שגרתי, כמו שהוא חשוב או מהותי וחוץ מכל זה, גם ממש טעים.  

סינייה טלה

חוות הצוק
צילום: מגד גוזני

כריך בסגנון פילי צ'יז סטייק

חות הצוק
צילום: מגד גוזני

חומש עם בשר

חות הצוק
צילום: מגד גוזני

ספיחה לאנשים פשוטים

חוות הצוק
צילום: מגד גוזני

כמו מוסקה

חוות הצוק
צילום: מגד גוזני

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ