חמישה דברים לעשות עם בשר טחון

מסינייה מקומית, דרך כריך פילי צ'יז סטייק אמריקאי מושחת ועד מוסקה לא מסורתית ולא לגמרי יוונית: השף אסף שנער ממסעדת "חוות צוק" מציע חמישה מתכונים קלים למקרה של רעב בלתי סביר, שצריך לסגור במהרה

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חומוס משעועית מש ומעליו תבשיל בשר טחון, חוות צוק
צילום: מגד גוזני

בשר טחון, קצת כמו נקניקים או נקניקיות שגם שמם הוכפש, הוא דרך מעולה לנצל את כל חלקי הבקר (או הטלה) ולתת כבוד גם למגדל שטרח, לחיי בעל החיים ובעצם לכל התהליך. אנחנו נוטים לזלזל בנתחים זולים ולהעדיף רק סטייקים כמו סינטה, פילה או אנטרקוטים, אבל שימוש נכון בחומר הגלם יכולים לא רק למנוע בזבוז ולהאכיל יותר אנשים, אלא גם להפיק מטעמים מדהימים.

מבחינתי, בשר טחון הוא הדרך היומיומית להתייחס לנושא ה-Nose To Tail, בו אוכלים את כל חלקי הבשר, שאולי נשמע קצת עילאי או מתנשא, אבל הוא למעשה מאוד פשוט ליישום ויכול להיות גם שגרתי, כמו שהוא חשוב או מהותי וחוץ מכל זה, גם ממש טעים.  

סינייה טלה

צילום: מגד גוזני

כריך בסגנון פילי צ'יז סטייק

צילום: מגד גוזני

חומש עם בשר

צילום: מגד גוזני

ספיחה לאנשים פשוטים

צילום: מגד גוזני

כמו מוסקה

צילום: מגד גוזני

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ