בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לרוסטביף בקר

מפחדים לעשות שימוש בסיר לחץ? הנה מתכון פשוט וקל שמוכיח איזה דברים נפלאים אפשר לעשות. למשל, רוסטביף בקר מגולגל בעשבי תיבול

2תגובות
רוסטביף
דרור ארצי

"קליפסו" מבית טפאל הוא סיר לחץ מתקדם עם שלושה מנגנוני בטיחות. היצרן טוען כי הוא הטוב ביותר בעולם. לא נתווכח על כך, אם כי בעיני סירי הלחץ הישנים של פרסטו מארצות הברית, מאלומיניום יצוק עם צ'ופצ'יק מאווש, הם עדיין הפשוטים והטובים בעולם - ואין כוונה להמעיט בכך מאיכותו של הסיר של טפאל.

להבדיל מסירי לחץ אחרים, הפתיחה והסגירה פשוטות יחסית, ואין להירתע ממנגנון הלחץ הכביר שבכרבולת הסיר: פתיחת המכסה נעשית בלחיצה על כעין כפתור, והסיר אינו נפתח כל עוד יש בתוכו אדים. הבישול מהיר מאוד ויעיל ומצורפת חוברת מתכונים עשירה וצבעונית באנגלית, שרובה לא ממש רלוונטי למטבח הישראלי. ההוראות בעברית, כרגיל, אינן משביעות רצון: במיוחד העובדה שהן נסמכות על שרטוטי הדגמה מטושטשים ולא מובנים. שוב נחזור על כך: מבשל הנותר לבדו בבית עם סיר שנראה משוכלל ומפחיד זקוק להוראות בהירות, מגובות בתרשימים ברורים. מה לא ברור כאן? 

להלן מתכון לדוגמה שהוכן בסיר הזה על ידי השף תיאודור הרשקוביץ מחברת קימבה-אירועים.

מתכון לרוסטביף בקר מגולגל בעשבי תיבול

חומרים:

1 ק"ג נתח כתף בקר עטוף ברשת

1 ליטר ציר בקר או מרק בשר מאבקת מרק

4 כפות חרדל דיז'ון

1 כף דבש

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שמיר קצוץ

1/2 כוס עלי ריחן קצוצים

פלפל שחור גרוס

הכנה:

1. מרתיחים את ציר הבקר (או המרק) בסיר הלחץ.

2. מוסיפים את הבשר לסיר וסוגרים את המכסה. מבשלים 50 דקות.

3. מערבבים היטב את כל שאר החומרים.

4. מוציאים את נתח הבשר, מגלגלים אותו היטב בתערובת החרדל, הדבש והתבלינים.

5. פורסים את הבשר ומגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו