סינטה צרובה עם סלט שעועית ירוקה

מנה מושלמת לאירוח: סינטה צרובה עם סלט שעועית ירוקה בווינגרט בוטנים ואיולי שומשום

עופר מעוז, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סינטה צרובה עם סלט שעועית ירוקה
עופר מעוז, שף אורח

מרכיבים (6 מנות):

360 גרם סינטה בקר נקייה משומן וגידים, חתוכה לגודל 15x5 ס"מ
360 גרם שעועית ירוקה צעירה חתוכת קצוות
6 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ ליים סחוט
8 כפיות סוכר חום כהה
1 כף שמן שומשום כהה
2 כפות בוטנים קלויים לא מומלחים קצוצים
2 כפות שומשום קלוי
נבטי מיזונה לקישוט

לאיולי שומשום:

1 ביצה חלוטה 2 דקות במים רותחים
1/2 כוס שמן חמניות
1 כף שמן שומשום
1 כף זרעי שומשום קלויים
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפיות חומץ אורז

הכנה:

לאיולי:

מכניסים לקערת מעבד המזון ביצה, מלח, סוכר וחומץ אורז ומפעילים. מזלפים את השמנים בזרם דקיק עד ליצירת רוטב סמיך. מוסיפים את זרעי השומשום הקלוי ומערבבים. שומרים בקירור בצנצנת אטומה. ממליחים ומפלפלים את הסינטה מכל צדדיה. מחממים מחבת כבדה, יוצקים מעט שמן ומטלטלים את המחבת. כשעולה מעט עשן צורבים את הסינטה כדקה וחצי לדרגת מדיום רייר. מניחים על רשת ומצננים לטמפ' החדר. בסיר גדול עם הרבה מי מלח רותחים חולטים את השעועית ומצננים במי קרח. מסננים.

מערבבים בנפרד את חומרי האיולי: ליים, סוכר, סויה, שמן שומשום, שומשום קלוי ובוטנים קצוצים. יוצקים על השעועית ומערבבים. פורסים את הסינטה לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מניחים במרכז צלחת הגשה אישית מעט מסלט השעועית, מניחים מעל סינטה פרוסה, מזלפים מעט איולי שומשום, בוזקים מעט שומשום קלוי ומקשטים בנבטי מיזונה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ