פילאף קוסקוס בטעם בוכרי

בצל, בשר, גזר והרבה פלפל. ארוחה מהירה נהדרת

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוסקוס בשר או עוף
אפשר לשחק עם המרכיבים ולהחליף בשר בעוף

מתכון לפילאף קוסקוס בטעם בוכרי

חומרים:

1 שקית קוסקוס מזון

400 גר' אנטרקוט חתוך לרצועות. אפשר להשתמש גם ברצועות "סטרוגונוף עגל", והאמת? גם בבשר בקר קצוץ גס. הקצב יודע על אפשרות זו

2 כפות חמאה או שמן

3 בצלים גדולים

3 גזרים קלופים

מלח ופלפל

3 כפות שמן (בנוסף לשמן שבו מוקפץ הבשר)

חופן גדוש צימוקים כהים

1 כפית כורכום

מעט זנגביל טחון

5 כוסות מרק צח, רותח, או מים רותחים

הכנה:

1. קולפים וקוצצים את הבצלים, ומאדים אותם בשמן בווק או בסוטז.

2. בינתיים חותכים את הגזר לקוביות, ומוסיפים לבצלים. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את יתר התבלינים.

3. במחבת נפרדת, מקפיצים את הבשר בחמאה או בשמן 4-3 דקות, עד שיאבד את אדמומיתו.

4. מוסיפים את הבשר והצימוקים לסיר הבצל והגזר, מערבבים, מוסיפים את הקוסקוס, מערבבים שוב.

5. מוסיפים את המים (או המרק), מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים, מבשלים 10 דקות, מניחים לנוח - לפני ההגשה.



פילאף קוסקוס בטעם בוכרי. נראה חורפי, מתאים לקיץ צילום: דניה זיגדון; סגנון: חנוך בר-שלום; כלי לקוסקוס: מיכל פולק, קרמיקה

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ