מתכון |

ארוחה בסיר אחד: אורז, בשר ואפונה בתיבול הודי

מתכון לתבשיל עשיר בטעמים בסגנון הודי

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
ארוחה הודית בסיר אחד
ארוחה הודית בסיר אחד
נירה רוסו

מבצעים רכישה יפה ומגוונת של קטניות מיובשות בחנות התבלינים השכונתית או בשוק, בכמויות של חצי ק"ג מכל סוג. שמים בצנצנות יפות ואטומות. בלילה, לפני השינה, שוטפים היטב את הקטניות שנבחרו (אלא אם כן מדובר בעדשים כתומות שאותן אין צורך להשרות) ומשרים אותן בקערת פלסטיק גדולה בהרבה מים. למחרת מוסיפים אותן לתבשיל האורז או המרק או הבשר, והם מתעשרים בטעם, גוף ו"תזונה".

חומרים (ל-6-4 סועדים):

2 בצלים גדולים

6-4 כפות שמן תירס

500 גרם בשר בקר או כבש או מעורב, טחון

מלח ופלפל

1 כפית שטוחה אבקת קארי

1 כפית שטוחה תערובת תבלינים בהראט

חופן גדוש של צימוקים

1 כף סוכר חום

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס פלפל אדום קצוץ (אפשר לערבב עם פלפל אדום חריף)

3 כוסות אורז "יסמין"

1 כוס אפונה ירוקה יבשה, חצויה

מים רותחים כדי כיסוי (כ-6 כוסות)

הכנה:

1. חותכים את הבצל. מחממים את השמן בסיר כבד עם מכסה הדוק, ומוסיפים את הבצל, הבשר, התבלינים והצימוקים. מטגנים-מערבבים על להבה גדולה עד שהבשר מאבד את צבעו הוורוד ותכולת הסיר מקבלת צבע זהוב עמוק (כ-12 דקות).

2. בינתיים שוטפים את האורז: שמים אותו בקערה עמוקה, יוצקים עליו מים בשפע ו"מכבסים" בידיים. שופכים את המים הלבנים-עכורים וחוזרים על הפעולה עם מים חדשים, עד שהמים צלולים יותר.

3. שופכים את מי השטיפה ומוסיפים את האורז והאפונה לסיר. מוסיפים מים רותחים בגובה 2 ס"מ מעל לכל הרכיבים בסיר, ובוחשים היטב.

4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה למינימום, מבשלים 30 דקות על להבה נמוכה ומניחים לעמוד חצי שעה בסיר מכוסה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ