איך מכינים המבורגר? המתכון למתחילים

מי אמר שהמבורגר ביתי חייב להיות מסובך? כך תכינו בעצמכם המבורגר מהיר לפי מתכון של השף השף אלי פינסלר (מאגאדיר)

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
המבורגר של אגאדיר
המבורגר של אגאדירצילום: באדיבות אגאדיר
הארץ
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
5 מנות

המתכון הביסיס שכל מי שמתחיל את צעדיו במטבח יכול להכין, בלי הרבה בעיות. אפשר לשדרג את הקציצה עם הוספת פטרוזיליה קצוצה, כמון או פירורי לחם אבל אפשר - בשביל המבורגר בסיסי וטוב ללכת על המתכון הזה.

רכיבים

1 קילוגרם אונטריב טחון גס (הנתח בין הצוואר לאנטריקוט)
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מחממים במחבת מעט שמן זית.
מטגנים בצל עד שהופך שקוף.
מוסיפים את הבצל לבשר הטחון ומסננים מנוזלים.
מקררים אותו – למשך חצי שעה.
מתבלים במלח ופלפל.
יוצרים 5 קציצות שמשקל כל אחת עד 200 גרם, כדאי שעובי הקציצה לא יהיה יותר מ-2 ס"מ.

הצלייה: לא פעם איכות ההמבורגר נקבעת לפי הצלייה שלו, על כן הקפידו על חום המחבת, או על מידת החום הרצויה בגריל. אם בחרתם במחבת דאגו לחמם בחום גבוה את המחבת, כשהיא חמה להוריד את החום לבינוני ולטגן למשך 2 דקות בכל צד, לצלייה טובה ושמירה על טעם. למי שמעדיף צלייה בדרגה נמוכה של מדיום רייר ניתן כדקה מכל צד.

להניח בלחמנייה על גבי חסה, פרוסות עגבנייה, טבעות בצל ומלפפונים כבושים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ