סטייק במחבת למי שאין לו מנגל

סטייק במחבת עם תוספת מהירה שמכינים מיד, בלי פחמימות (אלא אם כן מתעקשים ומוסיפים צ'יפס בצד)

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סטייק במחבת עם עגבניות שרי
סטייק במחבת עם עגבניות שרי וגם צ'יפסצילום: דורעם גונט
דורעם גונט
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

רצוי להצטייד במחבת פסים (לא רק למתכון הזה, אלא בכלל) ואם אין אז במחבת רחבה ככל האפשר. כשהבשר איכותי (אנא הקפידו על כך) אין כמעט צורך בתיבול, לכן למעט שמן זית, מלח ופלפל שחור בשביל הטעם - לא מתבלים מעבר לזה. כך או אחרת, חשוב לצלות את הסטייקים כשהם בטמפרטורת החדר, לכן הקפידו להוציא אותם מהמקרר מספיק זמן מראש, לפחות שעה קודם.

רכיבים

לסטייק:

4 נתחי סטייק בקר משובחים (אנטרקוט, סינטה, ראמפ) במשקל 200-250 גרם כל אחד

4 כפיות שמן זית

פלפל שחור גרוס

לעגבניות:

4 כפות שמן זית

1/2 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, קצוץ דק (או לפי הטעם)

800 גרם עגבניות שרי (רצוי תמר), חצויות

1 כף סוכר

1 כף חומץ בלסמי

מלח גס

עלים מ-6 ענפי בזיליקום

להגשה:

צרור עלי רוקט

הוראות הכנה

מורחים את הסטייקים בשמן זית ומתבלים בפלפל שחור גרוס.

מחממים מחבת רחבה וכבדה. רק כשהמחבת חמה מאוד, מניחים בה את הסטייקים וצולים עד לדרגת העשייה הרצויה (כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום בסטייק בעובי כ-2 ס"מ ויותר מזה למי שאוהב וול-דאן או עד שהסטייק משחים ונפרד בקלות מהמחבת).

מוציאים את הסטייקים לצלחת, זורים מעט מלח גס ומכסים בצלחת נוספת כדי לשמור על חומם.

מוסיפים למחבת שבה טוגנו הסטייקים 4 כפות שמן זית ואת הצ'ילי, ומיד אחריו את העגבניות. מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את הסוכר והחומץ הבלסמי. מתבלים במלח. ממשיכים לטגן את העגבניות עד שהן מתרככות, אך עדיין שומרות על צורתן (כ-2 דקות נוספות). מורידים מהאש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.

מניחים מעט עלי רוקט בכל צלחת ועליהם את העגבניות החמות והסטייק. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ